Netanyahu 'dan Elon Musk 'a Çağrı

Netanyahu 'dan Elon Musk 'a Çağrı

Netanyahu, Musk'a X'te antisemitizmle mücadele etme çağrısında bulundu

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Elon Musk'u, dün yaptığı toplantıda eski adı Twitter olan X platformunda ifade özgürlüğünü korumak ile nefret söylemiyle mücadele arasında bir denge kurmaya çağırdı .

Bu ayın başlarında Musk, İftirayla Mücadele Birliği'ne (ADL) saldırdı ve güçlü ve nüfuz sahibi Yahudi STK'yı, hiçbir kanıt sunmadan, esas olarak X'te ABD reklam gelirinde yüzde 60'lık bir düşüşe neden olmakla suçladı.

Musk, o zamanlar Twitter olarak bilinen platformu Ekim ayında satın aldı.

Musk daha önce #BantheADL hashtag'iyle X'teki bir sohbete katılarak beyazların üstünlüğünü savunan görüşleri dile getiren kullanıcılarla etkileşime geçmiş ve takipçilerine ADL'nin yasaklanması konusunda platformda anket yapıp yapmaması gerektiğini sormuştu.

Netanyahu, Tesla'nın Fremont, California'daki fabrikasından X kanalında canlı olarak yayınlanan toplantı sırasında, "Umarım Birinci Değişiklik'in sınırları dahilinde, yalnızca Yahudi karşıtlığını değil, aynı zamanda halka karşı her türlü kolektif nefreti de durdurma becerisini bulursunuz" dedi.

Netanyahu, "Buna kararlı olduğunuzu biliyorum ama sizi bir denge bulmaya teşvik ediyorum ve teşvik ediyorum" dedi.

Musk, antisemitizme ve "nefreti ve çatışmayı teşvik eden" her şeye karşı olduğunu söyleyerek yanıt verdi ve X'in nefret söylemini teşvik etmeyeceği yönündeki önceki açıklamalarını tekrarladı.

Musk, X'in insanların farklı bakış açılarını paylaşabileceği bir platform olması gerektiğini söyledi ancak şirket, politikalarını ihlal edebilecek belirli gönderilerin dağıtımını sınırlayacak ve bu yaklaşımı "erişim değil, ifade özgürlüğü" olarak adlandıracak.

Aynı zamanda Tesla ve SpaceX'i de yöneten milyarder, Netanyahu ile görüşmesi konusunda Tesla çalışanlarından "şu ana kadar yaptığım her şeyden" daha fazla geri bildirim aldığını belirtti.

Kaynak: TEVHİDHABER