Netanyahu  Bazı Bakanlarına Söz Geçiremiyor

Netanyahu Bazı Bakanlarına Söz Geçiremiyor

Netanyahu'nun bazı bakanlarının durdurması için güvenlik servislerine baskı yapıyor

Siyonist bir gazete, Siyonist rejimin Başbakanı'nın bazı bakanlarının isyan etmesini önlemek için güvenlik servislerine baskı yaptığını yazdı.

ISNA'nın haberine göre Maariv gazetesi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, bu rejimin İç Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir başta olmak üzere bazı hükümet bakanlarının isyanı durdurması için güvenlik güçlerinin liderlerine baskı yapmaya çalıştığını yazdı. Maliye Bakanı Betsleil Smotrich.

Bu gazete, Netanyahu'nun patlamaya hazır güvenlik meselelerinde bazı bakanları dizginlemek için sürekli temas halinde olduğunu ve onları tehlikeli düşünce ve fikirlerden caydırmaya çalıştığını yazdı.

Bu gazeteye göre Netanyahu, bu iki bakanın eylemlerinden ve açıklamalarından çok endişeli ve birçok güvenlik ve askeri komutanın onları kontrol etmek için mümkün olan her gücü kullanmasını istiyor.

Ma'ariv, Netanyahu'nun Ben Guer ve Smotrich'i özellikle Batı Şeria'da artan gerilim, Mescid-i Aksa ve Kudüs'teki durum ve Ben Guer'in polis ve Smotrich'in bakanlıktaki yetkileri gibi güvenlik konularında kontrol etmeye çalıştığını yazdı.

Siyonist rejimin güvenlik ve siyasi işlerden sorumlu küçük kabinesi Pazar günü Batı Şeria'daki 9 yerleşim merkezini bu rejim hükümetlerinin rızası olmadan inşa edildiği bahanesiyle meşrulaştırdı.

Yediot Aharonot gazetesi, Itamar Ben Gvir bu toplantıda hükümetten 77 merkezi yasal yerleşim ilan etmesini istediğini yazdı. Ancak kabine bunlardan sadece 9' bölgede ile anlaştı.

Kaynak: TEVHİDHABER