Netanyahu : Arap Ülkeleri  ile Anlaşmalarımızı Derinleştireceğiz

Netanyahu : Arap Ülkeleri ile Anlaşmalarımızı Derinleştireceğiz

Netanyahu: Arap ülkeleriyle barış anlaşmalarını derinleştirmeye kararlıyız

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, hükümetinin Arap ülkeleriyle mevcut barış anlaşmalarını derinleştirmeye ve diğer ülkeleri de kapsayacak şekilde genişletmeye ve İran'ın nükleer anlaşmaya geri dönmesine karşı çalışmaya kararlı olduğunu söyledi.

Bu, geçen Perşembe günü yemin eden ve katı dindar ve milliyetçi partilerden oluşan hükümetinin ilk toplantısında yaptığı bir konuşmada geldi.

"Yedioth Ahronoth" gazetesine göre, Netanyahu'nun konuşmasında, hükümetinin Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'in bu sabah erken saatlerde Mescid-i Aksa'ya düzenlediği ve Filistinlilerin öfkeli tepkilerine neden olan baskından bahsetmedi.

İsrail Başbakanı konuşmasının başında şunları söyledi: "Önceki hükümet herhangi bir ulusal hedef etrafında birleşmedi (..) Sonuç olarak, birçok sorun ortaya çıktı: güvenlik, yönetim, ekonomi ve barışın teşviki. farklıyız ve İsrail'de uzun yıllardır yapmadığımız gibi hedeflerimize ulaşmak için birlikte çalışacağız" dedi.

Netanyahu, İsrail siyasi yelpazesinin farklı renklerinden 8 partinin yer aldığı önceki hükümetin aksine, yıllardır ilk kez tamamen ulusal ve dini sağcı partilerden oluşan hükümetine atıfta bulunuyordu.

İsrail Başbakanı, İran'ın nükleer dosyasına atıfta bulunarak, "Her şeyden önce güvenlik konusunda birleştik" diye ekledi: "Nükleer anlaşmaya geri dönülmesine karşı uluslararası düzeyde güçlü ve açık bir şekilde hareket edeceğiz - sadece arkadaki liderlerle görüşmelerde değil. İran'ın gerçek yüzünün artık farkına varan dünya kamuoyunun gözü önünde de kapıları kapattı.

Netanyahu, sadece 50 dakika süren görüşmede şöyle devam etti: "İran'daki son olaylardan sonra (uluslararası toplumun İran'daki protestolara karşı çıkması anlamında) bu tehlikeli nükleer anlaşmanın artık gündemde olmadığı yönündeki yaygın görüşün aksine maalesef" , Bu olasılığın (nükleer anlaşmaya geri dönülmesi) tamamen dışlanmadığına inanıyorum." dedi

Uluslararası himaye altında nükleer bir İran'a yol açan bu kötü anlaşmaya dönüşü önlemek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Ayrıca İran'ın Suriye ve diğer yerlerde askeri siper almasını önlemek için daha çok çalışacağız ve beklemeyeceğiz."

Netanyahu, "Kişisel güvenliğin geri dönüşü, yönetimin geri dönüşü ve hayat pahalılığına karşı mücadele konusunda da birleştik - bugün var olan yüksek fiyatları düşürmek için çalışacağız" dedi.

Ayrıca Netanyahu, "6 Arap ülkesiyle mevcut anlaşmaları derinleştirmeye, diğer ülkelerle atılımlar yapmaya kararlıyız" diyerek barış anlaşmalarını genişletme arzusunu dile getirdi.