Nablus'un Güneyinde Filistinlilere Ait Okul Kundaklandı

Nablus'un Güneyinde Filistinlilere Ait Okul Kundaklandı

Nablus'un Güneyinde Filistinlilere Ait Okul Kundaklandı

Nablus kentinin güneyindeki Es-Saviye köyünde bulunan lise binası bu sabah (11 Eylül Perşembe) kimliği belirsiz kişilerce kundaklandı. Binayı kundaklayanların Yahudi yerleşimciler olma ihtimalinin yüksek olduğu bildirildi.

Es-Saviye Köy Meclisi Başkanı Abdurrahim Süleyman, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptığı açıklamada, okulun üç odasının tamamen yandığını, yanan odaların müdür odası, sekreter odası ve öğretmenler odası olduğunu, onlarca dosyanın ve bilgisayarların da yangında kül olduğunu söyledi.

Yangının haber verilmesiyle birlikte itfaiye araçlarının ve güvenlik güçlerinin okula geldiğini bildiren Süleyman, yangının çıkış sebebini tespit için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Bu arada, Es-Saviye köyünde lise binasının kundaklanması olayında köyün yakınlarındaki yerleşkede yaşayan Yahudi yerleşimcilerin baş şüpheli olduğu, yaklaşık bir hafta önce de yerleşimcilerden bir grubun okula baskın düzenleyerek öğrencileri ve öğretmenleri tehdit ettiği, yerleşimcilerle öğrenciler arasında çatışma çıktığı ve işgal ordusunun duruma müdahale ederek okulu boşalttığı belirtildi.

fiem