Mustafa İslamoğlu'ndan Şok Sözler

Mustafa İslamoğlu'ndan Şok Sözler

İlahiyatçı Mustafa İslamoğlu İmam Hatipler ve İlahiyatları terör örgütü IŞİD'e eleman yetiştiren kurumlar olarak tanımladı

İlahiyatçı Mustafa İslamoğlu İmam Hatipler ve İlahiyatları terör örgütü IŞİD'e eleman yetiştiren kurumlar olarak tanımladı. İslamoğlu'nun, twitter hesabından yaptığı "İmam-Hatip ve İlahiyat müfredatı değiştirilmedikçe bu memlekette geleceğin ışidçileri yetişmeye devam edecektir"​ açıklaması büyük tepki çekti.

İslamoğlu'nun sözlerine tepki gösteren ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, twitter sayfasından yaptığı açıklamada, "Bu talihsiz açıklama, imam hatip ve ilahiyatlara düşmanlık yapanların argümanlarıyla örtüşmüş, bizleri rencide etmiştir. Hemen düzeltilmelidir!" dedi.

FETÖ ve IŞİD'in en az girebildiği yer İmam Hatipler

İslamoğlu'nun sözlerine yanıt veren İlahiyatçı ve Eğitimci Yazar Erol Erdoğan, FETÖ ve IŞİD'in en az insan devşirebildiği yerin İmam Hatipler olduğuna dikkat çekerek, yapılan yorumun büyük bir haksızlık olduğunu kaydetti.

Erdoğan şunları söyledi: "İmam Hatip okulları ve İlahiyat müfredatının kesinlikle iyileştirilmesine ihtiyaç var ama bunu IŞİD bağlamında söylemek haksızlık olur. Hem FETÖ ve hem IŞİD'in en az insan devşirdiği yerdir İmam Hatipler ve İlahiyatlar. İmam Hatip ve İlahiyat müfredatının iyileştirilmesini daha çok 28 Şubat'ın bu okulları baskılaması, küresel İslam düşmanlığı-İslamofobia, savunmacı değil özgün dini bir dil, Kur'an ve Hadisi daha iyi anlama, modern dönemlerde İslam'ın çözümlerini yeniden üretebilme kabiliyeti gibi gerekçeler üzerinden konuşmalıyız."

islamoglu_twitter.jpg