Muş'ta bir Binbaşı silahlı saldırıda öldürüldü

Muş'ta bir Binbaşı silahlı saldırıda öldürüldü

Muş Malazgirt'te uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız, hayatını kaybetti.

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Malazgirt ilçe merkezinde eşi ve çocuğuyla birlikte bulunduğu otomobiline, PKK üyelerince düzenlenen silahlı saldırıda ağır yaralanan Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın hayatını kaybettiğini bildirdi.

Vali Büyükersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Binbaşı Kulaksız'ın Malazgirt Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını belirtti.

Büyükersoy, "Milletimizin başı sağolsun" dedi.

Eşi kolundan yaralandı

Hayatını kaybeden Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın eşi Sibel Kulaksız'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Malazgirt ilçe merkezinde akşam saatlerinde eşi ve çocuğunun da yer aldığı otomobile düzenlenen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Binbaşı Kulaksız'ın, araçta bulunan çocuğu yara almazken kolundan yaralanan eşi Sibel Kulaksız'ın kaldırıldığı Malazgirt Devlet Hastanesinde tedavisi sürüyor.

Binbaşı Kulaksız'ın eşinin, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Giriş ve çıkışlarında güvenlik önlemleri artırılan ilçede teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyon devam ediyor.

TSK'dan saldırıyla ilgili açıklama

Genelkurmay Başkanlığı, Malazgirt'te hayatını kaybeden Binbaşı Arslan Kulaksız'ın şehit olmasına ilişkin açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada; 'Silahlı saldırıya uğrayan Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız, saat 22.30'da şehit olmuştur. Hunharca, adice ve kalleşçe gerçekleştirilen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı ve sabırlar diliyor, saldırıda yaralanan eşine de acil şifalar temenni ediyoruz' denildi. (Ajanslar)