Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Müslümanlar her şeyin daha güzeline layıktır

Sözümüz Müslümanlara bir şeyler sunan özne konumunda olan Müslümanlaradır.

Hangi anlamda olursa olsunlar, Müslümanlara hizmet sunanlar bilmelidir ki Müslümanlar hizmetin en güzeline layıktırlar.

İster İslami anlamda olsun ister insani anlamda olsun Müslüman eline aldığı bir şeyin, başına geçtiği bir işin en güzelini ortaya koymalıdır, gücünün yettiği kadarıyla. Hiç bir şeyi baştan savma yapmamalı, savsaklamamalı, geçiştirivermemelidir.

“Nasıl olsa kabullenirler, yutarlar, hazmederler, hiç ses çıkarmazlar, tolerans gösterirler” düşüncesinde olmak Müslümana asla yakışmaz.

“Bu hizmeti üretenler Müslümanlardır, bizim kardeşlerdir” düşüncesiyle hiç kimse almak, kabul etmek zorunda değildir. Belki işin başında bir tolerans gösterebilirler, sizi tercih edebilirler fakat bu hep böyle ilelebet sürmez.

Müslüman kardeşleriniz de olsa hiç kimse sadece sizi izlemeye, sizi dinlemeye, sizi okumaya mahkûm değildir. Onların da en tabii hakkıdır her şeyin en güzeline ulaşmak.

Hele bir de başkalarına tavsiye konusuna gelince mesele tamamen değişmekte, kalite ve seviye tartışmasız öne geçmektedir.

Müslümanların gözlerine hitap eden bir hizmet veriyorsak, siz buna görsel denilen her şeyi katabilirsiniz; ekrandan sunulan hizmetleri, görsel basının her türlüsünü dâhil edebilirsiniz, gücünüz nispetinde en kalitelisini ortaya koymalısınız.

İster kabul edin ister etmeyin, rekabetin hâkim olduğu bir çağda yaşıyoruz. Hem bu rekabet meselesi yüzde yüz İslam'a aykırı da değildir. Sadece haksız rekabete karşı çıkarız biz. Eğer rekabet netice olarak en güzele, en iyiye ve en kaliteliye götürüyorsa bunun nesine karşı çıkabiliriz?

Kutlu Doğum etkinliklerinin bittiği şu günlerde Müslümanlara sunmaya çalıştığımız bütün hizmetleri bu anlamda bir daha gözden geçirmeliyiz.

Müslümanların her şeyin en iyisine, en kalitelisine layık olduğunu asla unutmamalıyız.

Eğer bir de bütün bunları tebliğ adına yapıyorsak, yeni yeni insanları İslam'a kazandırma adına yapıyorsak buna mahkûmuz, bu konuda başka bir seçeneğimiz yoktur.

O halde bu işe bu günden başlamalıyız.

Peki, nereden başlamalıyız? Ehil ve iyi niyetli kişilerin eleştirilerini dinleyerek, tavsiyelerini alarak başlamalıyız.

Haydi, bismillah Allah yar ve yardımcımız olsun.

doğruhaber

Bu yazı toplam 1342 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar