Müslüman Alimler Birliği Gannuşi İçin Çağrı Yaptı

Müslüman Alimler Birliği Gannuşi İçin Çağrı Yaptı

Müslüman alimler birliği Tunus'u siyasi tutukluları serbest bırakarak şeriata saygı göstermeye çağırıyor

İslami alimler birliği , Nahda Hareketi lideri Raşid Gannuşi ve Tunus'taki diğer siyasi tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulunan bir kampanya başlattı.

Uluslararası Müslüman Alimler Birliği (IUMS) Genel Sekreteri Ali Al-Qaradaghi liderliğindeki yaklaşık 150 İslam alimi , Tunus makamlarını tutukluları derhal serbest bırakmaya, özgürlüklerini geri kazanmaya, onurlarını korumaya ve haklarına saygı duymaya çağırdı.

Sosyal medyada geniş çapta yayılan bir açıklamada, "Biz, aşağıda imzası bulunan ümmetin alimleri ve düşünürleri olarak, ünlü İslam düşünürü ve feshedilmiş Meclis Başkanı Profesör Raşid Ghannouchi ve tüm siyasi tutuklularla mutlak dayanışmamızı ifade ediyoruz. Derhal serbest bırakılmalarını, özgürlüklerinin geri verilmesini, onurlarının korunmasını ve haklarına saygı gösterilmesini talep ediyoruz.Özgürlük hakkını asil ilkelerle insan haklarının temeli ve adaletin özü olarak kabul ediyoruz.

Açıklamada, "Şeriat'ın amaçları arasında gördüğümüz insan hakları ve temel özgürlükleri destekleme konusundaki kararlı tutumumuzu teyit ediyoruz. Bu bağlamda, başta özgürlükleri korumak ve özgürlükleri korumak olmak üzere bu asil hedeflere ulaşmak için toplu eylem ve işbirliğinin önemini vurguluyoruz."

Dünya çapında birçok politikacı ve insan hakları aktivisti Gannuşi'nin serbest bırakılması için çağrıda bulundu. Geçen ay aralarında Noam Chomsky, Francis Fukuyama ve Burhan Ghalioun'un da bulunduğu 150 akademisyen Tunuslu yetkililere açık bir mektup göndererek onları demokrasiyi yeniden tesis etmeye ve siyasi tutukluları serbest bırakmaya çağırdı.

Kaynak:TEVHİDHABER