Mursi'nin de yargılandığı davaya erteleme

Mursi'nin de yargılandığı davaya erteleme

Devrik cumhurbaşkanı Mursi'nin de yargılandığı dava perşembe gününe ertelendi

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Polis Akademisi binasında görülen, kamuoyunda İttihadiyye olayları olarak bilinen davanın duruşmasında savcılığın iddianamesinin okunmasına devam edildi.

İddianamenin bugün okunan bölümünde Mursi, "taraftarlarını ve yardımcılarını cinayete azmettirme, şiddet ve zor kullanma, ateşli silah, mühimmat, delici kesici alet temin etme, barışçıl eylemcileri gözaltına alma, haksız yere onları tutma ve işkence yapmakla" suçlandı.

Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci ve HAP Başkan Yardımcısı İsam el-Aryan ise basın yoluyla açıkça suça teşvik etmekle suçlanırken, diğer sanıklar tüm bu suçların gerçek faili oldukları iddia edildi.

Mahkeme heyeti, Mursi ve 14 sanığın yargılandığı davanın duruşmasını, savcılığın iddianamesinin dinlenmesine devam edilmesi için perşembe gününe erteledi.

Kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen, 2012'de "Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde bazı protestocuların ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarını teşvik" suçlamasıyla açılan dava kapsamında Mursi ve beraberindekiler, ilk kez, 4 Kasım 2013'te hakim karşısına çıkmıştı.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'te dönemin Genelkurmay Başkanı Abdulfettah es-Sisi askeri darbe yaparak, ülkenin demokratik yöntemle seçilen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi görevinden uzaklaştırmıştı.

(AA)