"Mültecilerin Standardı Değişti"

"Mültecilerin Standardı Değişti"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, konuşmasında hem iç politikaya hem de dış politikaya ilişkin değerlendirmeler yaptı.

“İnsana hitap etmeyen hiçbir siyasal sistem meşru olamaz” diyen Bakan Davutoğlu, “Son 12 yılda öylesine demokrasi hamlesi yaşandı ki Kürtçe kasetlerin suç gibi dinlendiği bir dönemden, yerel kültür ile gurur duyan ama aidiyet hissi gelişen bir Türkiye'ye geldik" dedi.

Suriye'de otoriter rejimden kaynaklanan sıkıntıları anlatan Davutoğlu, demokrasinin önemine değindi.

''Otoriter rejimlerde 100 bin kişinin katledildiği bir rejim, hala iktidarda kalıyorum iddiasında çünkü demokrasi yok” diyen Davutoğlu, “Hesap verilebilecek tek yer millettir, başka hiç kimse değildir” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’da insanların mutlu, sokakların tertemiz olduğu 14 bin kişilik bir konteyner kenti kurulduğunu ifade eden Davutoğlu, dün oradaki temasları sırasında Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres’in kendisine “İşimizi o kadar zorlaştırdınız ki bundan sonra mültecilerin standardı değişti” dediğini aktardı.

Suriye konusuna da değinen Davutoğlu, terörizme karşı en şiddetli mücadeleyi vereceklerini ama onu üreten bataklığı yok etmeden terörizme çare bulmanın mümkün olmadığını ifade etti.

Oradaki zulme sessiz kalındığında, o zulmü yapanlar gibi tarihe geçildiğine işaret eden Davutoğlu, “Elhamdülillah bizim tarihimizde böyle bir kara leke yok. Geriye de böyle bir tarihi leke bırakmayacağız” dedi.