Mukadder Başeğmez: Şişli'yi Kazandık Diyebilirim

Mukadder Başeğmez: Şişli'yi Kazandık Diyebilirim

Şişli AK Parti belediye başkana adayı Mukadder Başeğmez 30 Mart seçimleri için çok iddialı açıklamalarda bulundu.

İstanbul'un en önemli ilçelerinden biri olan Şişli 30 Mart seçimlerinde iki partinin çekişmesine sahne olacak. Geçmiş dönemlere bakıldığında iki aday da yeni. Şişli Belediye başkanı Mustafa Sarıgül İstanbul adayı olunca CHP buradan İnönü'nün torunu olan aynı zaman Şişli Belediye Başkan yardımcısı Hayri İnönü'yü aday gösterdi. AK Parti adayı Mukadder Başeğmez ise siyasetin tecrübeli isimi. Başeğmez eski milletvekili. 2004 seçimlerinde İstanbul Büyükşehir adayı olan Başeğmez çeşitli STK'larda yöneticilik yaptı. Başeğmez siyasetin en zor zamanlarında tavrını hep milletten yana koymuş hoşgörü ödülüne sahip bir siyasetçi.
Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan ve Yayın Koordinatörü Osman Ateşli'nin sorularını yanıtlayan Başeğmez, Şişli'nin artık AK Partili bir Belediye olduğunu söylüyor. Şimdiye kadar yaptığı çalışmalardan ve yapacaklarından bahseden tecrübeli siyasetçi Şişli'nin çöp dağlarıyla yaşadığını ve bazı yerlerde suların akmadığından bashetti.
"BU ADAYLIK BENİ ÇOK MUTLU ETTİ"
Sayın Başbakan ın sürpriz tercihlerinden birisiniz.Son güne kadar hiç kimse bilmiyordu belkide. Hatta biz onun arka sürecininde nasıl olduğunu öğrenmiştik. Teklifi aldığınız an ı anlatır mısınız bize?
Akşam üzeri evime gidiyordum. Ekrem Erdem Bey aradı "Tayyip Bey ile toplantıdayız" dedi üst grup yukarıda beni bekliyor ben sana telefon etmek için çıktım, Şişli belediye başkan adayı yapmak istiyoruz seni paslandın oralarda dedi. Bende dedim ki şimdi adaylık zamanı değil Tayyip Bey yalın kılıç savaşıyor gerçekten ciddi bir mücadele veriyor. Bana daha hamallık iş yok mu? Gideyim köy köy, şehir şehir, meydan meydan dolaşayım. Bu yaştan sonra bizi başkanlık falan kesmez dedim. O da peki dedi. Gitti gidiş o gidiş. 10 dakika sonra internette ismimiz çıktı. Evi arıyolar, çocukları arıyolar kimse inanmıyor. Beni arıyorlar tebrik etmek için, ben inanmıyorum. Benim niye haberim yok falan diyorum. Böyle müthiş sürpriz bir şey oldu. Benim içinde onur verici bir şey oldu tabi. Çünkü Bağcılar, Esenyurt, Esenler olsaydı oralarda %50 oy oranı var, kazanması garanti. O zaman bana bir başkanlık vermiş olurdu. Bu da benim işime gelmezdi. Bundan önce hiç AK Partili olmamış bir belediyenin, İstanbul'un merkezinde bir yerin bana adaylığının verilmiş olması beni mutlu etti. Olursa güzel olur kıymetli olur. Olmazsa da yine rahatımıza bakarız.
VATANDAŞ DİYOR Kİ; "ÇALIŞMANA GEREK YOK. ŞİŞLİ SENİN ARTIK"
Siz tabi çok tecrübeli bir isimsiniz. 3 dönem milletvekilliği yaptınız yanlış hatırlamıyorsam. Siyasetin içinden gelen, kökünden gelen, meydanları bilen, halkın ruhunu bilen birisiniz. Şişli de nasıl bir manzarayla karşılaştınız? Teveccüh, ilgi nasıl?
Ben şimdiye kadar pek çok seçime girdim.1987 den beri adaylıklarım var. Gerçekten olağanüstü bir teveccüh ve güzellik. Bende yanılıyor olabilirim diye düşündüm. Geçen Kadir Topbaş Bey ile gezdik otobüsün üstünde. Kadir Topbaş elhamdülillah demekten, heyecanlanmaktan milleti selamlamayı unuttu. Aman Allah, bu ne ya Elhamdülillah diyerek gezdi hep. En sosyetik kesimden gecekondu kesime kadar halk bizi destekledi. Allah için Kadir Bey de çok seviliyor. Bu millet nankör değil, bu millet yapılan hizmetlere karşı nankörlük yapmaz, mayası temizdir. Bu millet ihaneti affetmez, nankörlüğü affetmez. O bakımdan gördüğüm kadarıyla olan biten işleri dikkatle takip ediyor ve hizmet değerlerini bağrına basıyor. Çok iyi, çok güzel bir atmosferle karşı karşıyayım. Bana çok kişi diyor ki git hemşehrim evinde yat ne dolaşıyorsun, yorulma boş yere sen buranın başkanısın diyor. Bu defa tamam diyorlar.