Muhalefetin derdi iktidar... İktidarın derdi ise, dünyaya açılmak!

Türkiye’de “Paralel Devlet” kurup, devleti “anahtar teslimi ele geçirmek”isteyen “hastalıklı” kafalara sahip “keriz”ler oldukça, bu ülkede “kriz”ler hiç eksik olmaz!.. 

Nitekim, geçen hafta da, çoğu “keriz”lerden oluşan “kriz tellâlları”nın “el ovuşturmalarına” şahit olduk...

“4 eski bakan” için Meclis’te yapılan “Yüce Divan’a gitsinler mi, gitmesinler mi” oylamasında; AK Parti’nin verdiği “45-50 fire”yi, bir anda köpürtüp, “AK Parti’de çatlak!.. AK Parti bölünüyor” havası pompalamaya başladılar!..

Ne var ki;

“Kriz”çıkaramadılar!..

“Keriz”likleri çıktı ortaya!..

Oysa AK Parti, o kadar “rahat”tı ki;Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan,birkaç günlüğüne gittiği “Afrika gezisi”ni, Başbakan Ahmet Davutoğluda, “İngiltere gezisi”ni iptal etmedi, programlarını aynen uyguladılar!..

HAVUZ PARTİSİ VE CHP

Zaten, “fire”den bir “pire” kadar fayda sağlayamayacaklarını görünce,“yeni arayışlara” girdiler!..

Dahası, AK Parti’den “fire”beklerlerken, kendileri “fire”verdiler... 

Meselâ, Ercan Cengiz adlı milletvekili“CHP’den istifa”etti...

“Kulis”lerde konuşulan o ki;

Aralarında Ercan Cengiz ve Hikmet Çetin’in de bulunduğu bazı siyasiler,“tuzluk”larla birlikte, bir “Havuz Partisi”nde, yani“Merkez Parti”de buluşacaklar!..

7 Haziran Seçimleri’nde, artık “Havuz”da mı yüzerler, “Baraj”da mı kulaç atarlar, yoksa “sahil”in kumlarında mı güneşlenirler, orası bilinmez!..

Bugünlerde, hiç kimse “açıkta kalmak” istemiyor!.. “Fırsat bu fırsat” deyip, herkes kapağı bir yerlere atmanın derdinde...

Meselâ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde eski AK Partili bakanlardan Abdüllatif Şener ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış Ali Müfit Gürtuna ile yemek yiyip, onlara“milletvekilliği” teklif etmiş!..

Malûm, Abdüllatif Şener; “Şarabın her şeyini bilirim, tadından başka”diyen bir adamdır!..

Abdüllatif Şener, “Şarabın tadını bilmez” ama, Nazlı Ilıcak çok çok iyi bilir!..

Nazlı Hanım, “Fazilet Partisi’nden milletvekili” olduğu yıllarda; Diyanet’in hazırladığı, “Yılbaşı kutlamalarının caiz olmadığı” yönündeki “Hutbe”sine karşı çıkıp;

“Fazilet Partisi bir tekke değil!.. Şarabımı da içerim, dekoltemi de giyerim”demişti...

Kılıçdaroğlu, işte bu Nazlı Ilıcak’a da “milletvekilliği teklifi”nde bulunmuş!..

Anlayacağınız;

“Şarapçılar CHP’de buluşacak!”

Yani, “tadını bilmeyenler” ile “kadeh kadeh şarap içenler!”

CHP’ye hayırlı olsun!..

ERDOĞAN’A SEVGİ SELİ

“Hasbihal”imizin başında da ifade ettiğimiz gibi, Akit, geçen hafta boyu; Türkiye’de “kriz” çıkarmak isteyen “Paralel Yapı’nın soru hırsızlıkları”belgeleriyle deşifre ederken, Paralel Yapı’nın hedef aldığıCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan,geçen hafta Afrikaülkelerindeydi...

Önce Etiyopya’da, daha sonra “Kral Abdullah’ın cenaze töreni” içinCidde’de, ondan sonra da Cibuti veSomali’deydi...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Afrika gezisiniAnkara Temsilcimiz Serdar Arseven takip etti...

Serdar Arseven,dünkü köşesinde,“gezi notları”nı aktarırken diyordu ki;

“Tayyip Erdoğan’ın buralarda nasıl bir rüzgâr estirdiğini haberlerimizden takip ediyorsunuz…

“Kapatın şu okulları, bunların yerine Milli Eğitim Bakanlığımız yenilerini açacak!” diyen Erdoğan’a, Etiyopya Başbakanı’nın verdiği karşılığa bakın:

“Siz neyi isterseniz, biz onu yaparız! Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni dikkate alırız. Sizi rahatsız eden Paralel Yapı’ya izin vermeyiz.” 

Bu kadar!..

(...)

Erdoğan çok farklı bir lider…

Etiyopya’da onuruna verilen yemekte sahne alan sanatçılar, gecenin bir yarısında kaldığımız otele geldiklerinde bunun altını özellikle çizdiler.

Dediler ki; 

“Kendilerinin, ayrılırken yanımıza gelmesi, hepimizle tek tek tokalaşması çok etkileyiciydi. Bugüne kadar ağırladığımız yabancı devlet büyüklerinden hiçbiri bunu yapmadı.”

Cibuti’de sokaklara dökülen kitlelerin Türk konvoyuna sevgi gösterileri de görülmeye değerdi.”

Serdar Arseven’in yazdıkları;

Çok önemli ayrıntılar!..

“TÜRKLER BİZİ KUCAKLIYOR!”

Ne diyor Etiyopyalı sanatçılar;

“Erdoğan geldi, bizimle tek tek tokalaştı... Yabancı devlet büyüklerinden hiçbiri bunu yapmadı!”

İşte “Türkiye” farkı,

İşte “Erdoğan”farkı!..

Erdoğan, “insanları sevdiği” için, onlara“dokunduğu” için, onlarla“tokalaştığı” ve“kucaklaştığı” için seviliyor!..

Batılı ülkelerden“yardım için Afrika’ya giden”heyetlerden birinin başkanı, “Türklere olan aşırı sevgi”nin sebebini sormuş...

Demiş ki;

“Türkler de beyaz, biz de beyazız... Türkler de yardım getiriyor, biz Batılılar da... Türkler de yatırım yapıyor, biz de... Peki, Türklerin ayrıcalığı nedir ki; Türkleri görünce koşup kucaklıyorsunuz ama, bizi görünce suratınızı asıyorsunuz?!?”

Afrikalı cevap vermiş:

“Siz buraya geldiğinizde, bizimle tokalaştığınız zaman, parmaklarınızın ucuyla tokalaşıyor, sonra da, mikrop bulaşmasın diye, gidip ellerinizi sabunluyorsunuz!..

Ama Türkler geldiklerinde, bizimle, bırakın tokalaşmayı, kucaklaşıyorlar... Bize sarılıp, sırtımızı sıvazlıyorlar...

Ve ayrıca;

Sizler, bizim çocuklarımıza ellerinizi sürmez ve kirpi gibi gördüğünüz çocuklarımızın saçlarını okşamazken; Türkler, çocuklarımızın başlarını okşuyorlar... Çocuklarımızın böyle bir sevgiye, öyle ihtiyaçları var ki!.. İşte bu yüzden çok seviyoruz Türkleri!”

Fazla söze hacet var mı?..

Etiyopya’da, Cibuti’de ve Somali’de görülen “Erdoğan’a sevgi seli”nin sebebi, işte budur!..

40 KUPONA UMRE FIRSATI

Bu haftayı, aslında “anons”larını gördüğünüz “Umre Kampanyamız”a ayırmayı düşünüyorduk... Ama gördüğünüz gibi, “Şeytan kovalamaktan salâvat getirmeye fırsat bulamadık.”

Yine de, birkaç cümleyle değinelim...

Efendim;

Sizin gazeteniz Akit, daha önce olduğu gibi, bu yıl da; “Cevat Akşit Hoca’nın rehberliğinde, 77 okurumuzu Umre’ye göndermeyi” plânlıyor...

“Umre’ye gitmek” isteyen okurlarımız, 1 Şubat-12 Mart tarihleri arasında yayınlayacağımız “40 Kupon”u biriktirecekler ve “Kur’aya katılmaya” hak kazanacaklar.

Kur’ada ismi çıkan okurlarımızdan 77’si, Allah nasip ederse, 15 Mayıs ile28 Mayıs 2015 tarihleri arasında; “3 gece Medine’de, 10 gece Mekke’de”olmak üzere, “toplam 13 gece, 14 gün” Kutsal Topraklar’da ibadet etme imkânı bulacaklar.

“Ayrıntıları” öğrenmek için, her gün yayınladığımız “ilan”lara bakabilir,“bu fırsattan yararlanmak” için “abone” olmak isteyen okurlarımız da0212 – 447 42 00 ya da 447 42 13 numaralı telefonlarımızı arayabilirler.

“İbadetleriniz sevapsız, dualarınız cevapsız kalmasın” dileğiyle, bu haftaki hasbihalimize son veriyoruz...

Selam, saygı ve hürmetlerimizle...

yeniakit

Bu yazı toplam 587 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar