Mossad'ın Eski Başkanı: Caydırıcılık Gücümüzü Kaybettik

Mossad'ın Eski Başkanı: Caydırıcılık Gücümüzü Kaybettik

Mossad'ın Eski Başkanı İtiraf Etti : Caydırıcılık Gücümüzü Kaybettik

Mossad'ın eski başkanı, geçtiğimiz günlerde Ürdün Vadisi'nde düzenlenen şehitlik operasyonuna yanıt olarak, bu operasyonun İsrail'in caydırıcılık gücünü kaybettiğini gösterdiğini vurguladı.

Siyonist İsim Ürdü Vadisi'ndeki operasyonuna tepki göstererek, yaşanan ve bir yerleşimcinin ölümü ve çok sayıda kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan şeyin tam olarak iki İsrail'in yaşadığı olay olduğunu vurguladı.

Mossad'ın eski başkanı Danny Yatom bu konuda şunları söyledi: Bu operasyon İsrail'in caydırıcılık gücünü kaybettiğini gösteriyor.

Yatoum, Filistinlilerin çok sayıda insan varken güpegündüz bir operasyon başlatmasının ve ardından kaçmayı başarmasının, caydırıcılığı yeniden sağlamak için büyük bir çaba gösterilmesi gerektiğini gösterdiğini söyledi.

Siyonist TV Kanalı 13'ün askeri işler muhabiri Or Hiller de şunları vurguladı: Filistinlilerin Ahwara'daki başarısı, farklı bölgelerdeki diğer silahlı grupları silahlı sokaklara çıkmaya teşvik ediyor dedi.

Ghor Ürdün'de bir direniş operasyonunda bir yerleşimci vurularak öldürüldü ve çok sayıda kişi yaralandı.

Al-Mayadeen kanalı muhabirine göre, bu Filistinli aynı bölgede beş direniş operasyonu gerçekleştirdi.

Ghor Jordan operasyonunun ardından İsrail askerlerinin de desteğini alan yerleşimciler, Hawara yerleşim birimine yeniden saldırarak İsrail polisinin gözü önünde onlarca ev ve aracı ateşe verdi.

Bazı İsrailli analistler, "Pazar akşamı Nablus'un güneyindeki Hawara bölgesinde yaşananlar, iki güvenlik ve askeri kurumun durumu kontrol edemediğini gösteriyor" dedi.

Ayrıca, Hawara'da yaşananların Batı Şeria'da şiddetli gerilim ve kaosa yol açabileceği konusunda da uyarıda bulundular ve bu, İsrail istihbarat teşkilatlarının daha önce uyardığı senaryonun aynısı.

Siyonist rejimin 12. TV kanalı muhabiri Ohad Hamo da, "İsrail bu hacim ve boyutlarda böyle bir durumu asla tasavvur etmemişti dedi

Geçen çarşamba günü İsrail askerlerinin Nablus'a düzenlediği saldırıda 11 Filistinli şehit olmuş , 80'den fazla Filistinli de yaralanmıştı

Kaynak : TEVHİDHABER