Mossad Şefi  Gizli Görüşme Yapmış

Mossad Şefi Gizli Görüşme Yapmış

Mossad Şefi Gizli Görüşme Yaptı

İsrail istihbarat şefi David Barnea, Biden yönetiminin İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkileri normalleştirme yönünde devam eden çabaları hakkında Washington'da açıklanmayan görüşmeler yaptı .

Axios'un iki ABD'li yetkiliye dayandırdığı haberine göre , İsrail Mossad istihbarat servisine başkanlık eden Barnea, iki hafta önce üst düzey Beyaz Saray ve CIA yetkilileriyle ülkeler arasında diplomatik ilişkiler kurma çabaları hakkında görüştü.

ABD Başkanı Joe Biden, en geç gelecek yılın başlarına kadar Suudi Arabistan ve İsrail'in birbirini resmen tanımasını sağlayacak bir anlaşmayı sağlamlaştırmaya çalışıyor. Axios'a göre Biden, 2024 kampanya sezonu önümüzdeki baharda yüksek vitese geçmeden önce anlaşmayı uygulamaya koymak istiyor .

Yayın, Barnea'nın ziyaretinin, İsrail'in, ABD'nin Riyad'a sivil bir nükleer programın geliştirilmesine yardım etmesinin yanı sıra Krallığa potansiyel silah satışını sağlayabilecek öneriler de dahil olmak üzere güvenlik çıkarlarının Washington'a açık olmasını sağlamak istediği sırada geldiğini söyledi.

Biden'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan geçen hafta Riyad'ı ziyaret etti ve Beyaz Saray, Veliaht Prens Muhammed bin Salman ve diğer üst düzey yetkililerle "daha barışçıl, güvenli, müreffeh ve istikrarlı bir Orta Doğu için ortak bir vizyon ilerletme girişimlerini" görüştüğünü söyledi.

Barnea, Sullivan Suudi Arabistan'a gitmeden önce bir araya geldi ve ayrıca aralarında CIA Direktörü Bill Burns, Beyaz Saray Orta Doğu temsilcisi, Brett McGurk ve Biden'ın enerji ve altyapı yardımcısı Amos Hochstein'ın da bulunduğu bir dizi diğer önemli yönetim yetkilisiyle görüştü.

Kaynak:Haber Kaynağı