Mossad Muhbirlerine Kuran Öğretiyor

Mossad Muhbirlerine Kuran Öğretiyor

İbranice yayın yapan “Walla” haber sitesinde, İsrail iç istihbarat örgütü Şabak’ın istihbarat elemanlarını eğitmek için nasıl yöntemler izlediği hususunda genişçe bir rapora yer verildi.

branice yayın yapan “Walla” haber sitesinde, İsrail iç istihbarat örgütü Şabak’ın istihbarat elemanlarını eğitmek için nasıl yöntemler izlediği hususunda genişçe bir rapora yer verildi.
 Raporda, meslekî hayatına muhbirlere koordinatörlük yaparak başlayan ve bir dönem Şabak’ta yetkili olarak çalışan eski bakan Jacob Perry’nin açıklamalarına yer veriliyor: “Ben istihbarat alanında çalışan kişinin görevini ‘flört sanatı’ olarak tanımlıyorum. Bu alanda kritik olan bir kişinin biyografisine dair her türlü malumatı bir araya getirdikten sonra bu kişinin istihbarata katılmasını sağlamaya çalışıyoruz.”
 Ayrıca Perry, (Gazze’de/Filistin’de) muhbirlerin birlikte çalışmaya ikna edilmesinin yalnızca üzerlerinde baskı kurarak ya da bir takım ihtiyaçlarını istismar ederek gerçekleşmediğini, bilakis bazı muhbirlerin belirli kişilere olan sadakatlerinden dolayı bu görevi üstlendiklerini iddia ediyor.
 Raporun devamında yer alan açıklamalara göre, yaşları 25 ila 30 arasında değişen istihbarat çalışanların göreve alındıktan sonra ağır bir psikolojiye ve baskı altında çalışmaya hazırlanmaları sağlanıyor. Daha sonra (Gazze’den/Filistin’den) muhbir olarak içeriye çekmeyi planladıkları kişilerle gerekli görüşmeler yapabilmeleri amacıyla Arapça ya da diğer dilleri öğrenmeleri için çalışılıyor. Ayrıca bu istihbarat elemanları Kur’an-ı Kerim’i öğrenip Esma’ül-Hüsna’yı da ezberliyorlar. Yine İslam’ın güzel yanlarını ve Arapların gelenek-göreneklerini öğrenmeye çalışıyorlar.
 Rapor şu ifadelerle devam ediyor: “Düşmanın dinine ve kültürüne saygı duymaları gerektiği öğretiliyor. Muhbirlerin ya da muhbir olmalarını hedeflediklerinin kişilikleriyle ilgili en ince ayrıntıları bilmeleri sağlanıyor. Yine başörtülü bir kadına nasıl davranmaları, muhbirle aralarına mesafe koymaları ve görüşmeler esnasında kendilerini kaybetmemeleri gerektiği gibi çok sayıda konu üzerine çalışılıyor.” 

islami Anliz