Moskova'nın Merkezinde Patlama

Moskova'nın Merkezinde Patlama

İşgal medyası «patlamanın Volvo model aracın altında yerleştirilen bombanın gece yarısı patladığını ancak...

İşgal medyası «patlamanın Volvo model aracın altında yerleştirilen bombanın gece yarısı patladığını ancak olayda ölen yada yaralanan olmadığını ve patlamanın etkisi ile park halinde bulunan diğer araçlarda küçük bir hasar meydana geldiğini ve yakındaki binaların camlarının kırıldığını» bildirdi..

İddiaya göre patlayıcının minimum düzeyde olduğu anlaşıldı. Bir başka versiyona göre de «patlayan bomba değil serseri birinin aracının yakınına attığı tek fünyelik kestane fişeği» idi. Fakat işgal kuvvetlerinin polis çetesi medya ile aynı görüşte değil ve tam tersi «patlayıcının 50 gr TNT ye eşdeğer şiddette ev yapımı bomba» olduğunu söylüyor ve ekliyor «kestane fişeği araçlara ve çevre binaların camlarına bu kadar hasar veremez.»

Bu arada gece ilerleyen saatlerde (02.00 civarı) Moskova MIA çetesi (içişleri bakanlığı) polisine bir bomba ihbarı daha geldi. MIA çete polisi yaklaşık 2 saat önce meydana gelen patlamanın yakınındaki askeri polis ofisinde ve civarında bomba araması yaptı ancak bir şey bulamadı.

Kafirlerin iddialarına göre 9.Mart'ta meydana gelen patmada da 400 gram TNT'ye eşdeğer şiddette ev yapımı bomba kullanılmış ve çevre binaların camları kırılmış, durak yakınında park etmiş iki arabanın ön camları parçalanmış ayrıca patlamanın meydana geldiği otobüs durağında çağı 2.6 mt bir krater oluşmuştu.

Bir başka iddia da işgalci kâfirler patlamanın ertesi günü bomba parçalarının analiz edilmesi ile «Moskova Kimya Üniversitelerinden birinde, serseri ve Marjinal bir gurubun bombayı hazırladığı ve patlattığını öne sürülerek bir ceza davası açılmıştı.»

Ancak, patlamaların sorumluluğunu şu an Rusya'nın başkenti Moskova'da faaliyet gösteren Kafkasya Emirliği Şehitleri Tugayı «Riyadus Salikhin» mobil ekibi üstlendi.

Doğal olarak işgal medyasına «FSB» tarafından bunun haber yapılmaması talimatı verildi.Kafkasya Emirliğinin halk gözünde yüceltilmemesi ve paniğe sebeb olmamak için Rus kamuoyundan her zaman gizlenen gerçekler gibi bu bilgi de gizlendi.

ShamilOnline.org