İsrail'in Asıl Amacı Belli Oldu! Mısır ile Görüşmelere Başladılar!

İsrail'in Asıl Amacı Belli Oldu! Mısır ile Görüşmelere Başladılar!

Yedioth Ahronoth gazetesi, Şin Bet liderinin son Kahire ziyaretinde asıl amacın Gazze Şeridi'ne yapılan silah kaçakçılığını önlemek olduğunu söyledi.

Yedioth Ahronoth gazetesi, planın Şin Bet liderinin son Kahire ziyaretinde tartışıldığını ve amacının Gazze Şeridi'ne silah kaçakçılığını önlemek olduğunu söyledi.

Plana göre Philadelphia Koridoruna yaklaşma girişimlerini tespit edecek teknolojik araçlar kurulacak ve Mısır tarafından 750 Mısır polisi eksende görev yapacak.

Yedioth Ahronoth gazetesinde Smeder Peri, Itamar Eichner ve Tzipi Shmilovitz tarafından hazırlanan raporda, İsrail'in, Mısır'ın karşı çıktığı Philadelphia koridorundaİsrail güvenlik güçlerini konuşlandırmanın alternatiflerini araştırmaya devam ettiği belirtildi.

Gazete şunları ekledi: "Şin Bet başkanı Ronan Bar ve Askeri İstihbarat (AMAN) başkanı Aharon Haliva'nın geçen hafta Kahire'deki Mısır istihbarat karargâhına yaptıkları ziyarette İsrail'in yeni bir önerisinin tartışıldığı artık biliniyor."

Gazete, alternatif önerinin, Filistinlilerin varlığını tespit eden veya Sina'ya taşınmak veya yer altı tünellerinden Gazze'ye silah kaçırmak amacıyla eksene yaklaşmaya çalışan İsrail tarafından Philadelphia ekseni üzerinde "teknolojik cihazların" konuşlandırılmasını içerdiğini açıkladı.

İsrail'in görüşmeler sırasında, kuzey ve orta Gazze Şeridi'ni terk ederek Mısır'la olan Refah sınır bölgesine gitmek zorunda kalan bir milyon Filistinli mültecinin varlığı nedeniyle, şu anda Refah'ta askeri operasyon yürütmeme sözü verdiğini de sözlerine ekledi.

Gazete, üst düzey bir Mısırlı yetkilinin, İsrail'in Gazze sakinlerinin Sina bölgesine veya Mısır'daki kanal şehirlerine nakledilmesiyle ilgili verileri yayınlamayı derhal durdurma kararı aldığını doğruladığını söyledi.

"Selahaddin Koridoru" olarak da bilinen ve Gazze ile Mısır sınırında yer alan koridor, 1979'da Mısır ile İsrail arasında imzalanan Camp David Anlaşması kapsamında tampon bölgede yer alıyor. Koridor, 14,5 kilometre uzunluğunda, birkaç yüz metre genişliğinde ve Akdeniz'den başlayıp Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'na kadar uzanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı