Mısır ve Yunanistan  Türkiye'ye Karşı Anlaştı

Mısır ve Yunanistan Türkiye'ye Karşı Anlaştı

Libya Ulusal Birlik Hükümeti'nin Akdeniz'den petrol ve gaz aramasına ilişkin imzaladığı anlaşma, Mısır ve Yunanistan dışişleri bakanları tarafından, süresi dolan Dabaiba hükümetinin anlaşma yapma hakkının olmadığı düşünülerek reddedildi.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, resmi ziyaret kapsamında başkent Kahire'ye gelen Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile görüştü.

Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry, Kahire'de Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Yabancı güçlerin ve paralı askerlerin Libya'yı terk etmesi gerektiğini vurguladık ve Trablus'taki süresi dolan hükümetin sonuca varma yetkisine sahip olmadığını vurguladık. Görüşmede, başta enerji ve güvenliği olmak üzere çeşitli alanlarda iş birliğini geliştirmenin yollarını tartıştık" dedi.

Shoukry, "Birleşmiş Milletler ve Genel Sekreter, bu hükümetin meşruluğu veya gayrimeşruluğu konusunda bir tavır almalı" diye ekledi.

Yunan bakan ise "Libya hükümeti ile Türkiye arasındaki son anlaşma Birleşmiş Milletler ilkeleriyle çelişiyor" dedi.

Dendias, "Yunanistan'ın haklarını tüm yasal ve olası yollarla savunma niyeti ve taahhüdüne sahip olduğunu" da sözlerine ekledi.