Mısır ve İsrail'den Gazze Balıkçılarına Ateş

Mısır ve İsrail'den Gazze Balıkçılarına Ateş

İşgal güçleri Filistinlilere denizde de rahat vermiyor.

Siyonist işgal ordusuna ait hücumbotlarla Mısır ordusuna ait hücumbotların bu sabah Gazze açıklarında Mısır-Filistin deniz sınırında avlanan Gazzeli balıkçılara taciz ateşi açtıkları belirtildi.

Kaynaklar, dün geceden beri Gazze açıklarında balık avlamaya çalışan Gazzeli balıkçıların bugün (15 Mart Cumartesi) sabah erken saatlerde aniden hem işgal rejimine ait hem de Mısır’a ait hücumbotların yoğun taciz ateşine maruz kaldıklarını, taciz ateşiyle yetinmeyen hücumbotların tekneleri sahile ulaşıncaya kadar da kovaladıklarını ifade etti. Kaynaklar can kaybının olup olmadığıyla ilgili henüz bir bilgiye ulaşmadıklarını kaydetti.
 
İşgal rejiminin saldırıları bilinen bir şey. Ancak yeni olan işgal rejimi gibi Mısır güvenlik güçlerinin de Gazzeli balıkçılara karşı düşmanca bir tutum sergilemesi. Muhammed Mursi’ye darbe yapılmasının ardından Gazze, Hamas ve direnişe karşı düşmanca tutum sergileyen Mısır, tünelleri bir bir yıktığı gibi, Rafah Sınır Kapısı'nı da kapattı ve balıkçıların sınırına yaklaşmasını yasakladı.