MHP 'Örtünme' Hatırlatmasını 'Çirkin' Buldu

MHP 'Örtünme' Hatırlatmasını 'Çirkin' Buldu

A Milli Kadın Voleybol Takımıyla ilgili "Allah'ın örtünün, vücut hatlarınız belli olmasın emri" hatırlatması yapan MHP'li Belediye Başkanı Birol Şahin, paylaşımı "çirkin" bulunarak Bahçeli'nin talimatıyla belediye başkanları listesinden düşürüldü.

MHP'li Düzce Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Almanya'yı yenerek Tokyo’da olimpiyatlara katılma hakkı elde etmesinin ardından sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu.

Paylaşımında Şahin, "Allah-u Teâlâ'nın 'örtünün, vücut hatlarınız belli olmasın' emrine karşı çıkarak açılıp saçılacaksın, kendini teşhir edeceksin, sonra da Tokyo'ya gidiyoruz diye sevineceksin! Dünya şampiyonu olsan ne yazar! Müslüman kadın edep ve haya sahibidir, yaptığı her işte Allah'ın rızasını gözetir. Dinimize göre kadınlar kendi aralarında spor yapabilirler, erkeklerin huzurunda açık saçık olarak değil…" ifadelerini kullandı.

Paylaşım sonrası Şahin'e partisi MHP'den tepki geldi.

Konuya ilişkin twitter üzerinden açıklamada bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sadir Durmaz, Şahin'in açıklamalarını çirkin paylaşım olarak tanımlayarak, Şahin'in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla belediye başkanları listesinden düşürüldüğünü duyurdu.

Paylaşımında Durmaz, "Milletçe haklı gururumuz olan filenin sultanları hakkında yapmış olduğu çirkin paylaşımı nedeniyle genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli beyin talimatlarıyla Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, belediye başkanları listemizden düşürülmüştür." dedi. (İLKHA)