MHP itiraz etti AK Parti kazandı!

MHP itiraz etti AK Parti kazandı!

Say say bitmiyor! Seçim sonuçlarına her yandan itiraz yağıyor. Bazen itirazlar haklı çıkıyor bazen ise itiraz edenin oyu daha da düşük çıkıyor.

Seçimler biteli 4 gün oldu ama hala itirazlarsürüyor. Bir çok il ve ilçede partilerin itirazları var. Bazı yerlerde itirazlar haklı bulunup yeniden sayım yapılırken bazı yerlerde ise seçimler iptal edildi. 

Manisa'da ise MHP itiraz etti sonuç AK Parti'ye yaradı. 

YSK'ya itiraz edilen il ve ilçelerle ilgili son durum şöyle;

ZONGULDAK - CHP İTİRAZ ETTİ:Zonguldak'ın Devrek ilçesinde CHP'nin seçim sonuçlarına itirazı üzerine oylar tekrar sayıldı. Yeniden yapılan sayımın ardından AK Parti adayı Semerci'nin oyu 6 bin 721'de kalırken, CHP adayı Malkoç'un oyu 6 bin 445'ten 6 bin 450'ye yükseldi.

İlk sayımda resmi olmayan sonuçlara göre, Devrek Belediye Başkanlığı'nı, AK Parti'nin adayı ve mevcut belediye başkanı Mustafa Semerci'nin kazandığı açıklanmıştı.

MANİSA : MHP İTİRAZ ETTİ AK PARTİ KAZANDI: Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde, MHP’nin İlçe Seçim Kuruluna itirazı sonucunda AK Parti'nin 13 olan belediye meclis üyesi sayısının, 14'e yükseldiği belirtildi.

Yeniden yapılan sayımda AK Parti ile MHP arasındaki oy farkı bin 331'den bin 353'e çıktı, sayım sonrası, AK Parti'nin belediye meclis üyesi sayısının 13'ten 14'e yükseldiğini söyledi.

İSTANBUL ÜSKÜDAR : CHP İTİRAZ ETTİ : CHP İstanbul Milletvekili ve Üsküdar Belediye Başkan adayı İhsan Özkes, İstanbul İl Seçim Kurulu'na Üsküdar'daki seçim sonuçlarına ilişkin itirazda bulundu. 

Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Özkes, "Üsküdar 1, 2 ve 3. ilçe seçim kurullarına itiraz etmiştik. 1 nolu ilçe seçim kurulu, itirazımızı reddetti. Bunun üzerine il seçim kuruluna itirazımızı yaptık. Neticeyi bekleyeceğiz, hukuki mücadeleyi sürdürüyoruz" dedi. 

KÜTAHYA : MHP İTİRAZ ETTİ : MHP Kütahya Belediye Başkan adayı ve Milletvekili Alim Işık, "Bugün itibarıyla Kütahya Merkez İlçe Seçim Kurulunun almış olduğu hukuksuz ve geçersiz kararın iptali konusunda İl Seçim Kuruluna müracaatımızı yapmış bulunmaktayız" dedi.

Işık, bir restoranda gazetecilere yaptığı açıklamada, 30 Mart'ta yapılan, Mahalli İdareler Seçimleri ile ilgili ilk itirazlarının oy çokluğuyla kısmen kabul gördüğünü belirterek, sadece 20 oy ve üzerinde geçersiz pusula bulunan sandıkların açılarak kontrolü şeklinde Kütahya Merkez İlçe Seçim Kurulu kararı üzerine dünden itibaren sayımların yapılmaya başlandığını kaydetti.

ADANA : AK PARTİ İTİRAZ ETTİ : Adana seçim sonuçlarının en çok tartışıldığı yerlerden biri. AK Parti bir çok ilçedeki sonuçlara itiraz etti. Seyhan ilçesindeki iki seçim kurulunun itirazları kabul ettiği ve sayımların sürdüğü, Karaisalı ilçesinde de sayımların devam ettiği bildiriliyor. 

AK PARTİ dün 10 ilçede seçimlere itiraz etmişti. İtiraz edilen ilçeler şöyle; Seyhan, Yüreğir, Sarıçam, Çukurova, Ceyhan, Kozan, İmamoğlu, Pozantı, Karaisalı ve Yumurtalık 

ÇORUM : MUHTARLIK SEÇİMİ İPTAL :  Çorum'un İskilip ilçesinde, iki muhtar adayının eşit çıkan oylara itirazı sonrası yeniden sayılmaya başlanan ancak geçerli geçersiz oyların tasnifinin düzgün yapılmadığı belirlenen muhtarlık seçimi iptal edildi. Yeni seçimin 1 Haziran tarihinde yapılacak. 

NİĞDE : OYLAR YENİDEN SAYILDI AMA... : Ulukışla ilçesinde, AK Parti adayı Ali Uğurlu'nun kazandığı açıklanan seçim sonucu, CHP'nin itirazı üzerine yapılan yeniden sayımda değişmedi.

Sayım sonucu, AK Parti adayı Ali Uğurlu'nun bin 331, CHP adayı Osman Duru'nun bin 221 oy aldığı belirlendi. Daha önce yapılan oy sayımında da Ali Uğurlu'nun 110 oy farkla belediye başkanı seçildiği açıklanmıştı.

MERSİN : İTİRAZ REDDEDİLDİ : CHP Akdeniz Belediye Başkan adayı Necdet Tamamoğulları'nın seçim sonuçlarına itirazı, ilçe seçim kurulu tarafından reddedildi.

Kararın ardından, Akdeniz Belediye Başkanlığına yeniden seçilen Mehmet Fazıl Türk'ün Kürtçe yaptığı konuşmasından sonra dünden beri belediye önünde bekleyen partililer dağıldı. Akdeniz ilçesinde resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığını, BDP adayı Mehmet Fazıl Türk kazanmıştı.

KOCAELİ MHP İTİRAZ ETTİ : Gebze ilçesinde resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığını kaybeden MHP, sayımın tekrarlanması için sonuçlara itiraz etti.

BAYBURT : SP İTİRAZ ETTİ :  Saadet Partisi Bayburt İl Başkanlığının itirazı üzerine Demirözü ilçesine bağlı Gökçedere Belde Belediye Başkanlığı için kullanılan oylar yeniden sayıldı ancak sonuç değişmedi.

Kaynak: Haber Kaynağı