Mezara Dahi Tahammülleri Yok

Mezara Dahi Tahammülleri Yok

Şeyh Raid Salah’ın da iştirakiyle Yafa’nın El-Ğezazive Parkı'nda Cuma namazı kılındı.

Tel Aviv’deki Siyonist işgal belediyesine ait kepçelerin Tasu Mezarlığı'nda yaptığı tecavüzler üzerine dün 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki İslamî Hareket lideri Şeyh Raid Salah’ın da iştirakiyle Yafa’nın El-Ğezazive Parkı'nda Cuma namazı kılındı.

Cuma namazında halka hutbe veren Şeyh Raid Salah, 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki Filistinlilerin Siyonist teröre maruz kaldıklarını ve ırkçı politikaların kurbanı olduklarını belirterek, tahrikler sonucu kanın akmaya devam ettiğini söyledi.

Yafa’da faaliyet gösteren ve kutsal mekanları korumaya yönelik çalışmalar yapan İslamî Heyet'in bütün çalışmalarını ve attığı adımları desteklediğini belirten Şeyh Raid Salah, halktan da bu konuda heyete destek vermelerini istedi.

Cuma namazı için gelen halkı takdir eden Şeyh Raid Salah, önümüzdeki ay Tasu Mezarlığı'yla Kazahane ve Rum Ortodoks mezarlıklarının onarım çalışmalarına da iştirak etmelerini talep etti.
 
İşgal altındaki Filistin topraklarındaki camiler, mezarlıklar, türbeler, bahçeler sürekli işgal belediyelerinin yıkım ve tahribatlarına maruz kalıyorlar.