Mescid-i Aksa'da 40 Bin kişi Cuma Namazını Kıldı

Mescid-i Aksa'da 40 Bin kişi Cuma Namazını Kıldı

On binlerce Filistinli, İsrail işgal makamlarının Eski Şehir ve Mescid-i Haram civarında getirdiği kısıtlamalara ve kısıtlamalara rağmen Mescid-i Aksa'da Cuma namazını kıldı.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İslami Vakıflar Dairesi, Kudüs ve işgal altındaki Batı Şeria'dan ve 48'in topraklarından yaklaşık kırk bin ibadetçinin Mescid-i Aksa'nın avlularında Cuma namazını kıldığını tahmin ediyor .

Filistin medyası, şehrin sokaklarında ve Mescid-i Aksa çevresinde konuşlanan işgal güçlerinin kapılarına konuşlandırarak ibadet edenleri durdurduğunu, kişisel kimliklerini kontrol ettiğini, bazılarının namaz kılmak için Kudüs'e girmesini engellediğini bildirdi. ve genç adam Muhammed Ebu Najma'yı Aslanlı Kapı yakınında tutukladı.

Mescid-i Aksa'nın avluları, Mescid-i Aksa'ya ve Kudüs'e destek, işgal ve yerleşimcilerin planlarına ve İslami kutsalları Yahudileştirmeye yönelik amansız girişimlerine karşılık olarak Cuma sabahı namazlarına geniş bir katılıma sahne oldu. Sözde "tapınak" grupları tarafından önümüzdeki yedi Ağustos'ta Mescid-i Aksa'ya merkezi saldırılar düzenlemek için yapılan çağrılarvar .