Mescid-i Aksa Vaizi:  Kudüs Düşerse İslam’ın Bütün Başkentleri Düşmeye Başlar

Mescid-i Aksa Vaizi: Kudüs Düşerse İslam’ın Bütün Başkentleri Düşmeye Başlar

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şubesi Üniversite Komisyonu tarafından düzenlenen Şehitler Gecesi programına katılan Mescid-i Aksa vaizi Şeyh Raid Fethi, 'Kudüs düşerse İslam’ın bütün başkentleri düşmeye başlar' ifadelerinde bulundu

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şubesi Üniversite Komisyonu tarafından her yıl Şubat ayında geleneksel olarak düzenlenen Şehitler Gecesi programı, “Yiğitler Toplanın Cihada Doğru” başlığı ile Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan’ın da katıldığı programda şehit biyografileri okundu.

“ŞEHİTLERİN MÜCADELESİNİ ANLAMALIYIZ”

Şehitler Gecesi’nde konuşan Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, “Allah, şehit gibi yaşayıp dava yolunda ölmeyi nasip etsin. İlk olarak İstanbul şubemizin üniversite teşkilatının düzenlediği ve artık geleneksel hale gelen Şehitler Gecesi programı bugün Türkiye’nin dört bir yanında, çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından icra ediliyor. Üniversite teşkilatımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmasının devamında son 15 yılda dezenformasyonun arttığını söyleyen Turhan, “İnsanların tahammülünün kalmadığı, herkesin birbirine hakaretle kötü yaklaştığı zamanlardayız. Böyle zamanlarda şehitlerimizin hayatını iyi anlamalıyız. Sosyal medyada şehitlerin fotoğrafları paylaşılıyor. Fakat şehitler sadece fotoğrafla kalmamalı, şehitlerin hayatları anlaşılmalı, şehitlerin mücadelesini de anlamalıyız” ifadelerinde bulundu.

“CİHAT ÜZERİNE ÖLENİN AKIBETİ ŞEHADETTİR”

Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yazıcı, “Nasıl yaşarsak öyle öleceğiz. Cihat üzerine ölenin akıbeti şehadet olur. Bugün burada şehadete ulaşmış kutlu dava neferlerine özenmekle kalmayıp onlar gibi olmaya çalışmak gerekiyor. Bütün kardeşlerimizi bir ve beraber çalışmaya davet ediyoruz” dedi.

“ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ KADROLARI YENİ BİR DÜNYAYI KURACAKTIR”

Programda konuşan Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, “Üniversite teşkilatımızın icra ettiği programa hoş geldiniz. Tüm dava kardeşlerime teşekkür ediyorum, Cenab-ı Hakk güç kuvvet versin. Tevhit inancımın temel dinamikleri vardır. Bu dinamikler fetih, cihat, iyiliği emretmek kötülükten men etmek ve şehadettir. Bu dinamikleri unutursanız şekilden, görüntüden ibaret Müslüman olursunuz. Şekilden ibaret olursanız İsrail’in oyuncağı haline gelirsiniz. Biz Anadolu Gençlik Derneği olarak inancımızın temel dinamiklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Anadolu Gençlik Derneği kadroları yeni bir dünyayı kuracaktır. İnşallah, modernizmin bütün pisliklerle üzerimize gelmesine rağmen hedefe ulaşacağız” dedi.

“KUDÜS DÜŞERSE İSLAM’IN BÜTÜN BAŞKENTLERİ DÜŞER”

Şehitler Gecesi’nde konuşan Mescid-i Aksa vaizi Şeyh Raid Fethi, “Çok sevdiğimiz Türkiye bizi çağırdı, biz de Kudüs’ten size geldik. Kudüs’te sizin anılarınız, dualarınız, desteğiniz var. Ben Kudüs’ü, Mescid-i Aksa’yı çevreleyen surları ardımda bırakıp buraya geldim. Bu surları, Kanuni Süleyman, Aksa’yı korumak için yaptırmıştı” şeklinde konuştu. Raid Fethi, Kudüs’ün işgal girişimlerine direndiğini belirterek, “Kudüs ihtilal girişimlerine rağmen bildiğiniz gibi güzel Kudüs. Kudüs direniyor, savaşıyor. Kudüs düşerse İslam’ın bütün başkentleri düşmeye başlar” diye konuştu.

 

 

Kaynak : Milli Gazete