Mert Aydın'ın Katili Tanıdık Çıktı

Mert Aydın'ın Katili Tanıdık Çıktı

Kars'ta kaçırılarak öldürülen 9 yaşındaki Ziya Gökalp İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Mert Aydın'ın katil zanlısı yakalandı.

Kars Valisi Eyüp Tepe, 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katil zanlısının isminin Aykut Bal (23) olduğunu ve zanlının "hırsızlık ve kız kaçırmadan" sabıkasının bulunduğunu açıkladı.

BABASIYLA FAİL DAHA ÖNCE TANIŞIYORLAR

Tepe, 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katil zanlısının yakalanmasına ilişkin, "Mert'in babasıyla fail daha önceden tanışıyorlar. Aralarında alışveriş de var. Akrabalıkları yok" dedi.

PAZARDA KARŞILAŞMIŞLAR

Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katil zanlısının yakalanmasına ilişkin, "Digor pazarında karşılaşıyorlar. Mert, evine bırakılmasını istiyor. Çocuğu aldıktan sonra olayın olduğu yere götürüyor. 2 saat 40 dakikada olay bitiyor. Zanlı sonra Erzurum'a kaçıyor" dedi.

CİNAYET BÖYLE OLMUŞ

Emniyet Müdürü Ercan Çakmak'ın verdiği bilgiye göre, telefon ve otomobil satışı nedeniyle babası Yolcu Aydın'la ticari ilişkisi olan bir kişi olan Aykut B.'nin, Mert'le de işyerinde tanıştı. Mert'i kaçırdığı gün olan 6 Nisan Pazar günü olay yerine götüren Aykut Bal, saat 14.10 ile 16.30 sıralarında cinayeti işledi. Kentte bulunan 25 MOBESE ve 20 güvenlik kamerası tek tek incelenerek sonuca ulaşıldı. Dün saat 20.00 sıralarında oto alım satımı yapan Aykut B. yakalandığını ve saat 03.00'de tutuklandı.

Zanlı akşam saatlerinde Kars'ta bir iş yerinde gözaltına alınmıştıb İfadesinde suçunu itiraf eden şahıs tutuklanarak Erzurum'daki cezaevine gönderilmişti.

OTOPSİ RAPORU: TECAVÜZE UĞRADI, BAŞINA TAŞLA VURULDU, BOĞULDU

Mert Aydın'ın Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bugün sabah başlayan otopsi işlemi yaklaşık 2.5 saat sürdü. Hazırlanan otopsi raporuna göre, önce tecavüze uğrayan Mert Aydın, ardından başına taşla vuruldu ve elle boğularak öldürüldü.