Merkel Müslümanlara Savaş Açtı

Merkel Müslümanlara Savaş Açtı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya'da yasal olarak mümkün olan her yerde burka yasağı uygulanması için çağrıda bulundu.

Lideri olduğu Hristiyan Demokratlar'ın (CDU) Essen'de yapılan 29. kurultayında konuşan Almanya Başbakanı Merkel, "Yasal olarak mümkün olan her yerde yüzün tamamen örtülmesi yasaklanmalı" diyerek burka yasağı çağrısında bulundu.

Merkel'in yakın çalışma arkadaşlarından Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, ağustos ayında yaptığı açıklamada burkanın kısmen yasaklanabileceğini söylemişti.

SIĞINMACI ANLAŞMASI

Sığınmacı krizine de değinen Merkel, Eylül 2015'te yaşanan sığınmacı akınını anımsatarak "2015 yazında yaşanan Almanya'ya yönelik sığınmacı akını tekrarlanamaz, tekrarlanmamalı ve tekrarlanmayacak" diyen Merkel, 'siyasi amacının bu olduğunu' da belirtti.

Öte yandan Merkel, 2015'te Almanya'ya 890 bin sığınmacının geldiğini hatırlatan Merkel, her başvurunun titizlikle incelendiğini söyledi. Merkel, bunların tamamının kalmasının söz konusu olmadığının altını çizdi.

HER GÜN HAYAT KURTARIYOR

Merkel, AB ile Türkiye arasındaki mayıs ayında imzalanan sığınmacı anlaşmasıyla ilgili olaraksa "Anlaşma her gün hayat kurtarmaya devam ediyor" yorumunda bulundu.