Mehmet Göktaş’tan İronik Yazı: “Ah,Nerede o Atatürk’ün Kurduğu CHP!”

Mehmet Göktaş’tan İronik Yazı: “Ah,Nerede o Atatürk’ün Kurduğu CHP!”

Doğru Haber Yazarı Mehmet Göktaş, “Bu CHP Atatürk’ün kurduğu CHP değildir” şeklinde propaganda yapan dindar çevreleri ve medya organlarını eleştirdi.

Doğru Haber Yazarı Mehmet Göktaş, “Bu CHP Atatürk’ün kurduğu CHP değildir” şeklinde propaganda yapan dindar çevreleri ve medya organlarını eleştirdi.
 
“Ah, nerede o Atatürk’ün kurduğu CHP!”
 
“Bu CHP Atatürk’ün kurduğu CHP değildir” gibi bir takım eleştirileri siz de duyuyorsunuzdur?
 
Her parti için tabii olan böylesi eleştiriler elbette Türkiye’nin ilk ve en yaşlı partisi olan CHP’ye de yapılacaktır. Bu eleştiri de öncelikle bizzat CHP’lilerin hakkıdır, bizi fazla ilgilendirmez.
 
Partilerinin Mustafa Kemal dönemiyle bugününü karşılaştıracaklar, kendilerince gördükleri sapmaları, değişiklikleri dile getirecekler, bize düşen uzaktan izlemektir.
 
Fakat CHP’li olmayanların, CHP’nin ne idüğünü bilenlerin, bu milletin CHP’den neler çektiğinden haberdar olanların ve bundan dolayı ta baştan beri hep CHP’nin karşısında dikilmiş olan dindarların, İslamcıların, “Bu CHP Atatürk’ün kurduğu CHP değildir” gibi söylemlerini düpedüz bir zillet ve düşüklük olarak görüyoruz.
 
İslami medyanın ve siyasilerin bu dili kullanmalarını ve bu noktadan CHP’yi eleştirmelerini açık bir tutarsızlık, iki yüzlülük ve kendi kendilerini inkâr olduğunu hatırlatıyoruz.
 
 Ne demek istiyorsunuz yani? Atatürk’ün kurduğu ve yönettiği CHP’yi seviyor muydunuz, tasvip ediyor muydunuz, kabul ediyor muydunuz?
 
Mustafa Kemal’in kurduğu CHP nasıldı ki bugünkü CHP’nin başa dönmesini istiyorsunuz?
 
Her CHP il başkanının aynı zamanda o ilin valisi olduğu bir CHP mi istiyorsunuz?
 
Şapka giymiyorsunuz diye sayısız insanı, özellikle âlimleri darağaçlarında sallandıran bir CHP mi istiyorsunuz?
 
Ezanı aslından çeviren, medreseleri kapatan, Kur’an’ı yasaklayan bir CHP mi istiyorsunuz?
 
Dersim’e gökten ölüm yağdıran, binlerce kadın ve çocuğu mağaralarda katleden bir CHP mi istiyorsunuz? Zilan katliamını mı özlediniz?
 
Evet, “Bugünkü CHP Atatürk’ün kurduğu CHP değildir” diye şikâyette bulunan dindar siyasetçilere ve İslamcı medyaya sesleniyoruz; çok mu arzu ediyorsunuz Atatürk CHP’sini?
 
Bırakın Kemalistler kendileri özlesinler. Sizi bilmem de ben bütün bu yaptıklarıyla Atatürk’ün CHP’sini özleyenleri çok görmüşümdür.
 
Türkiye’deki İslami gelişmeleri gördükçe çıldıran ve buna asla tahammül edemeyen, “Bunların boynunu vuracak bir Atatürk gelmelidir” diye bizzat yüzüme söyleyenleri bilirim.
 
Aslında Kılıçdaroğlu’nun CHP’sini artık Atatürk’ün CHP’si değildir diye eleştiren İslamcı siyasi ve medyatörler de bunu bal gibi biliyorlar. Hatta bugün CHP’nin İslam aleyhinde bir şeyini gördüklerinde; “CHP aslına çekiyor, İslam düşmanlığı onun kökeninde vardır...” diyor.
 
Peki, bu söylemin kendisi büyük bir çelişki değil midir?