Meclis'te İsrail protestosu

Meclis'te İsrail protestosu

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınamak için Meclis Genel Kurulu'nda kürsüye 'Isreal Terrorist" yazan pankart ile Türkiye ve Filistin bayrağı astı.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, TBMM Genel Kurulu'nda kürsüye, boynunda Filistin atkısı ile çıktı. İçten kürsünün ön bölümüne de üzerinde Türkiye ve Filistin bayrakları bulunan ve Türkçe "Gerçek terörist" anlamına gelen "Isreal Terrorist" yazan pankart koydu. Konuşmasını Filistin şehitlerine adayan İçten, konuşmasının sonunda da şehitler için Fatiha okudu.

Filistin'in herkesin kanayan yarası olduğunu kaydeden İçten, "Mazlum çocuklar, insanlar terörist İsrail'in zulmünden dolayı bir bir Allah'a kavuşurken, insanlığın vicdanı ölmeye devam ediyor" dedi:

"Filistin'de yaşananlara duyarsız kalanlar utanmalı. Hâlâ İsrail'e terörist diyemeyen korkaklar ve alçaklar utanın." 

CHP'den operasyonlara tepki

Gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, emniyetteki operasyonlara değindi ve karşı çıktıklarını söyledi: 

"Bu, 17 Aralık operasyonunun misillemesi olarak değerlendirilmektedir. Biz yedi yıl önce Ergenekon ile başlayan Balyoz ile devam eden ve diğer birçok hukuksuz davayla, askerlere, aydınlara, gazetecilere, konuşan herkese yönelik olarak yürütülen o bu hukuksuz uygulamanın, yargılamanın, soruşturmanın, kovuşturmanın nasıl siyasi olduğunu ifade etmişsek, bugün bunun da siyasi olduğunu ifade ediyoruz. Sadece özne değişmiştir. O zaman hedefte askerler ve aydınlar vardı, şimdi hedefte polisler var. Ama fark etmeyen bir şey var, iki soruşturmanın da, kovuşturmanın da arkasında Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan var. Biz o gün o hukuksuzluğa nasıl karşı çıkıyorsak, bugün de bu hukuksuzluğa aynı şekilde karşı çıkmaya devam edeceğiz."

Kaynak: Anadolu Ajansı