Mansur Yavaş'a emniyetten cevap

Mansur Yavaş'a emniyetten cevap

Mansur Yavaş'ın saldırı iddialarıyla ilgili kimsenin kendisiyle görüşmediği iddiasının gerçek olmadığı emniyet tutanaklarıyla ispatlandı.


CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş'ın ortaya attığı "100 silahlı kişi" iddiasında yeni gelişme yaşandı. Konuyla ilgili ne güvenlik ne de istihbarat birimlerinin kendisiyle görüşmeye geçmediğini ifade eden Yavaş'a tokat gibi cevap emniyetten geldi. Yavaş, iddianın sadece partiye gelen bir ihbar telefonu olduğunu elinde somut hiç bir delil olmadığını itiraf etti. 
BENİ KİMSE ARAMADI DEMİŞTİ
Konuyla ilgili ne güvenlik ne de istihbarat birimlerinin kendisiyle görüşmeye geçmediğini ifade eden Yavaş, şunları kaydetti:
"Sayın İçişleri Bakanı bunları samimiyetle söylüyorsa yanlış bilgilendirilmektedir. Konunun İçişleri Bakanı tarafından tekrar araştırılarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve aydınlatılması gerekliliği ortadadır.
Bu kadar duyumlara, yaşanan olaylara ve Sayın Melih Gökçek'in Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, Sayın Devlet Bahçeli'ye, şahsıma ve Sayın Mustafa Sarıgül'e suikast yapılacağı iddiaları kesinlikle görmezden gelinecek iddialar değildir.
EMNİYETTEN YAVAŞ'A BELGELİ CEVAP
Emniyet Genel Müdürlüğü, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın saldırı iddialarıyla ilgili kendisiyle görüştüklerini, Yavaş'ın bu konuyu çevresindeki partililerden ve seçim merkezlerine gelen telefon ihbarlarından öğrendiğini, somut bir şey öğrenirse irtibata geçeceğini beyan ettiğini bildirdi.
Emniyet Genel Müdürlüğünden, Yavaş'ın gündeme getirdiği 100 kişilik silahlı bir grubun saldırı için Ankara'ya geldiği iddialarıyla ilgili açıklama yapıldı.
Ankara Emniyet Müdür Yardımcısının iddiayla ilgili dün saat 15.05'te Yavaş ile telefonda görüştüğü belirtilen açıklamada, Yavaş'ın, bu konuyu çevresindeki partililerden ve seçim merkezlerine gelen telefon ihbarlarından öğrendiğini, somut bir şey öğrenirse irtibata geçeceğini beyan ettiği ve alınan tedbirlerden dolayı güvenlik güçlerine teşekkürlerini ilettiği bildirildi.
Emniyetin açıklamasında, Mansur Yavaş ile yapılan görüşme tutanağına da yer verildi.
İŞTE EMNİYETİN YAVAŞLA GÖRÜŞTÜĞÜNÜ KANITLAYAN TUTANAK:


BAKAN ALA'DAN AÇIKLAMA
İçişleri Bakanı Efkan Ala, yaptığı açıklamada, "Sadece etraftaki dedikodular, oradan buradan duyumlar. Bunlarla siyaset yapmak ve bunlarla seçim güvenliği üzerinden birtakım spekülasyonlarda bulunmak çok yanlıştır" dedi.
İŞTE YAVAŞ'IN O İDDİASI
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, son günlerde seçim çalışmaları kapsamında uğradıkları saldırılar nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.
Ankara'da MHP ve CHP'yi birbirine düşürmek için provokasyon hazırlığı olduğu bilgisini veren Yavaş, 100 kişilik silahlı bir ekibin Ankara'ya geldiğini, özellikle MHP'nin yönetiminde olan Etimesgut ve Gölbaşı'nda suikast ve provokasyon eylemleri yapılacağına dikkat çekti. Tüm vatandaşları sağduyulu olmaya davet eden Yavaş, "Suikastler olacaksa bunun tedbirini alacak durumda değilim. Ancak kendimizi koruyup Allah'a havale edebiliriz. Ancak iktidar partisi olarak varsa öyle bir şey bunun tedbirini almak onların görevidir. Akacak tek damla kanın sorumlusu kendileri olacaktır" dedi.
Kaynak: Haber7