Mahkemeden Hidayet Karaca Kararı

Mahkemeden Hidayet Karaca Kararı

Paralel Devlet Yapılanması'nın ''Tahşiyecilere kumpas'' kurduğu iddiasıyla 33 sanığın yargılandığı davada, aralarında Hidayet Karaca'nın da bulunduğu 10 sanığın tutukluğunun devamına hükmedildi.

Paralel Devlet Yapılanması'nın (PDY) ''Tahşiyecilere kumpas'' kurduğu iddiasıyla 33 sanığın yargılandığı davada, aralarında Hidayet Karaca'nın da bulunduğu 10 sanığın tutukluğunun devamına hükmedildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın büyük salonunda yapılan duruşmanın öğlenden sonraki bölümünde, sanık avukatlarının talepleri alındı.

Tutuklu sanıklar Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Erol Demirhan, Ertan Erçıktı, Ömer Köse ile Ekrem Çelik, Hüseyin Nohut, Ahmet Öztürk ve Mustafa Kılıçarslan'ın üzerlerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, müşteki beyanları, bazı sanıklara ait HTS kayıtları, bu davanın müştekilerin Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandıkları davada alınan beraat kararı, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut kanıtların bulunması, sanıklara atılı suçların kanunda öngörülen cezaların alt ve üst sınırlarının kaçma kuşkusunu somutlaştırması, müşteki sayısı ve eylemlerinin sayısal yoğunluğu da dikkate alan mahkeme heyeti, tüm tutuklu sanıkların tahliye taleplerinin reddine karar verdi.

İddianamede bir numaralı sanık olan Fetullah Gülen hakkındaki gıyabi tutukluluk halinin devamına karar veren heyet, duruşmanın 23, 24 ve 25 Şubat 2016 da yapılmasına oybirliğiyle hükmetti.