Maduro: Dünya sokaklarda kalmalı

Maduro: Dünya sokaklarda kalmalı

Venezüella cumhurbaşkanı, "yaşam ve toprak hakkı ve bir Filistin devletinin kurulması için bu savaşta zaferin" gerekliliğini vurgulayarak "dünyayı sokaklarda kalmaya" çağırıyor

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, haftalık "Maduro'yla Daha Fazla" programı sırasında "dünyaya sokaklarda kalması, çünkü yaşam ve toprak hakkı ve bir Filistin devletinin kurulması için verilen bu savaşı kazanmalıyız" çağrısında bulundu.

Birkaç gün önce Maduro, İsrail işgalinin " Nazizmden daha tehlikeli bir ideolojiyi önce Filistin halkına karşı, sonra da sıranın Arap, İslam ve Hıristiyan halklara yerleştirdiğini" doğruladı.

Maduro daha önce İsrail'in camileri, hastaneleri, kiliseleri ve sivillerin bulunduğu binaları bombalama eylemlerini "Nazi Alman lideri Adolf Hitler'in uygulamalarına" benzetmişti.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde gerçekleştirilen kitlesel halk gösterilerinden bahseden Venezüella cumhurbaşkanı, "dünyanın Filistin için ayağa kalktığını" ve halkların "seslerini birleştirerek Filistinlilere yönelik soykırımı durdurmak için slogan attıklarını" vurguladı .

Maduro, dünya çapındaki Hıristiyanlara Filistinlilere yönelik soykırıma karşı durma çağrısında bulunarak, küresel bir konferansın düzenlenmesi ve işgal altındaki Filistin'e "toprak, bağımsızlık ve egemenliğin" geri verilmesi çağrısında bulundu.

Bu açıklamalar, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığının geçen Ekim ayının 7'sinden bu yana devam ettiği, işgalin boğucu bir kuşatma altında hastanelerin yanı sıra yerleşim yerleri ve tüm yaşamsal ihtiyaçlara yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığı göz önüne alındığında ortaya çıkıyor. Su, yiyecek, ilaç ve yakıtın bulunmadığı şerit sıkıntı çekiyor.

Gazze'deki Hükümet Enformasyon Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, saldırıda 4 bin 630'u çocuk ve 3 bin 130'u kadın olmak üzere 11 bin 240'tan fazla şehit verildi. Yaralıların sayısı 29 bini aştı; bunların yüzde 70'inden fazlası çocuktu.