''Maalesef Peşmergeleri Kurtaramadık''

''Maalesef Peşmergeleri Kurtaramadık''

Irak'ta, terör örgütü DAEŞ'in elindeki 17 Peşmergeyi kurtarmak için yürütülen girişimler başarısız oldu.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KBY) Kerkük Milletvekili Rebwar Taha, "Maalesef tutsak Peşmergeleri, kurtarma planımız başarısız oldu. DAEŞ, sunduğumuz teklifleri kabul etmedi" dedi.
Taha, DAEŞ'in rehin aldığı ve 21 Mart'ta infaz edeceğini duyurduğu 17 Peşmergeyi kurtarma girişimlerini, AA muhabirine anlattı.
"Arap aşiretlerini devreye sokarak başlattığımız müzakerelerde üç adım attık" diyen Taha, "Buna göre rehin Peşmergelerle Kürdistan bölgesinin elindeki DAEŞ militanlarının takası gündeme getirildi. Ardından yine Peşmergeler karşılığında DAEŞ'in daha önce talep ettiği militanlara ait cesetlerin verilmesi önerildi. Üçüncü olarak rehin Peşmergeler için mali ödeme teklif edildi. Ancak ne yazık ki DAEŞ bu seçeneklerin hiçbirini kabul etmedi. Girişimlerimiz şimdilik başarısızlıkla sonuçlandı" değerlendirmesinde bulundu.
Rehinelerin durumu hakkında 24 saat içinde gerçekçi bir bilgi verilmemesi halinde "akla gelmeyecek eylemler" yapacaklarını duyuran Peşmergelerin aileleriyle saatler süren görüşmelerde bulunduğu dile getiren Taha, "Tutsak Peşmerge yakını ailelerle bizatihi görüştüm. Özellikle nevruz günü iki saatten fazla süren bir görüşme yaptım. Onların durumunu anlıyorum. Psikolojileri bozulmuş durumda. Evlatlarından gelecek kötü bir haber beklentisi içinde her gün ölüp ölüp diriliyorlar. Çabalarımız sonucunda onları eylemlerinden vazgeçirdik" ifadelerini kullandı.
Kaynak : AA