Lieberman: HAMAS Her Savaş Sonrası Gücünü Daha da Arttırdı

Lieberman: HAMAS Her Savaş Sonrası Gücünü Daha da Arttırdı

Lieberman: "Hamas'a Karşı Girilen Her Savaş Hareketi Siyasi Açıdan Güçlendirdi"...

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, dün akşam (9 Eylül Salı) yaptığı konuşmada, İslami Direniş Hareketi (Hamas)'a karşı girilen her savaşın harekerin siyasi açıdan daha da güçlenmesine yol açtığını söyledi.

Lierberman, Herzliya kentinde düzenlenen terör konulu uluslararası konferansta yaptığı konuşmada, Gazze Şeridi'ne açılan son savaşın Hamas'a karşı girilen üçüncü savaş olduğunu ve hareketin bu savaşların hepsini aşmayı başardığını ifade etti.

İlk savaşta Hamas'ın füzelerinin Sderot yönünde sadece 15 kilometre menzile sahip olduklarını hatırlatan Lieberman, ikinci savaşta Tel Aviv ve Rishon LeZion'a ulaştığını, üçüncü savaşta ise Hadera'yı geçtiğini belirtti.

Hamas'ın füzelerinin eskiye oranla daha çok patlayıcı taşıdığını ifade eden Lieberman, "Sorun sadece füzelerin menzilinde değil. Bilakis Hamas'a karşı girilen her savaşın hareketi siyasi açıdan daha da güçlendirmesinde" dedi.

Son kamuoyu yoklamalarının Hamas'ın Filistinliler arasındaki popülaritesinin arttığına ve bugün seçim yapılsa Heniyye'nin yüzde 66 ile seçimi kazanacağına işaret ettiğini bildiren Lieberman, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra imzalanan tüm uluslararası anlaşmaların farklı bir döneme uygun olduğunu, bugün ise işgal ordusunun bir orduyla değil bir "terör örgütü"yle karşı karşıya olduğunu iddia etti.