Lieberman: "Abbas'ın Güvenliği İsrail'in Yardımına Bağlı"

Lieberman: "Abbas'ın Güvenliği İsrail'in Yardımına Bağlı"

Lieberman: "Abbas'ın Güvenliği İsrail'in Yardımına Bağlı"

İşgal rejimi Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın "İsrail"in ortağı olmadığını belirterek, Abbas'ın ve Filistin Yönetimi'nin güvenliğinin işgal rejiminin sağladığı güvenlik yardımlarına bağlı olduğunu söyledi.

Bu sabah (28 Eylül Pazar) işgal rejimi radyosuna konuşan Lieberman, Mahmud Abbas'ın başkan olarak görevine son verilmesini talep ederek, Abbas'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmanın uluslararası toplumu ve halkını hayal kırıklığına uğrattığını, Filistin sorunuyla vakit kaybetmenin bir yararı olmadığına dünyayı ikna ettiğini öne sürdü.

Lieberman, iki hafta önce Viyana'ya yaptığı ziyaretle ilgili bir soruya verdiği cevapta da, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nda işgal rejimi aleyhine karar alınmaması için diplomatik girişimlerde bulunduklarını ifade etti.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Gazze'ye düzenlenen son savaşta tüm dünyanın gözleri önünde bir dizi savaş suçu işlendiğini kaydederek, "Filistin halkı adına şunu söylemek isterim ki, unutmayacağız, affetmeyeceğiz ve savaş suçlularının cezasız kalmasına müsaade etmeyeceğiz" demişti.

FİEM