Liderlere İdam Cezası mı Verilecek ?

Liderlere İdam Cezası mı Verilecek ?

Muhammed Mursi ve beraberindeki 130 kişinin 28 Ocak'ta hakim karşısına çıkarılacağı belirtiliyor

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, bu ayın sonunda yeniden mahkeme önüne çıkartılacak. Mursi, eski diktatör Hüsnü Mübarek karşıtı ayaklanmalar sırasında hapishaneden kaçmakla da suçlanacak.

Adli kaynaklardan Perşembe günü aktarılan haberlere göre Kahire Temyiz Mahkemesi, yeni duruşma tarihi olarak 28 Ocak 2014’de karar kıldı.

2011 Ocak ayında hapishaneden kaçtıktan sonra cinayet suçu isnat edilen Mursi’yle birlikte 130 kişi daha bu yargılamada sanık koltuğuna oturacak.

Geçtiğimiz yıl, Temmuz ayı başlarında askeri darbeyle görevinden alınan Mursi bu ay içerisindeki duruşmasıyla birlikte üçüncü defa hakim karşısına çıkmış olacak.

Görevinden alınan liderin, zaten görevi başındaki bir yıl boyunca muhalif aktivistlerin öldürülmesini teşvik ettiği suçlamasıyla hakkında devam eden bir dava da bulunuyor.

Asker destekli geçici hükümet, Temmuz ayındaki “askeri darbe” karşıtı gösterilerde başı çeken ve Mursi’nin yeniden görevi başına getirilmesini talep eden Müslüman Kardeşler üzerindeki baskısını daha da arttırmıştı.

Salı günü Mısır Adalet Bakanı yapmış olduğu açıklamada bakanlığın sayman komitesine, Müslüman Kardeşler liderlerinden 572 kişinin mal varlığına el koyulması emrinin verildiğini söyledi.

Listedeki liderler arasında Mursi, Mursi’nin ailesi, İhvan’ın Genel Rehberlik bürosu taşra liderleri ve üyeleri, grubun üst düzey yetkilileri de yer alıyor.

Söz konusu bu açıklama, Kahire'nin resmi olarak Müslüman Kardeşler’i “terörist” bir örgüt olarak ilan etmesinden sonra geldi. Bu karar, iddialarını destekleyecek herhangi bir kanıt sunmaksızın ya da araştırma yapmaksızın yakın zamanda güvenlik güçlerine karşı gerçekleştirilen saldırıyla ilişkilendirilerek verildi.

Bu ilanla birlikte, İhvan’ın liderleri için idam ve protestocular içinde beş yıl hapis cezasının kapıları aranmış oldu.

isra haber