Kuytul’dan 15 Temmuz Açıklaması

Kuytul’dan 15 Temmuz Açıklaması

Kuytul’dan 15 Temmuz açıklaması: Benim söylediğimi Cumhurbaşkanı da söyledi

dana’da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan, 22 ay tutuklu kaldıktan sonra geçen hafta tahliye edilen Alparslan Kuytul, tutuklanmasına sebep olan sözünün “Kula kulluk etmeyin” olduğunu söyledi.

Kuytul, tutukluluğunun ardından Bidebunuizle programında Yavuz Oğhan’ın sorularını yanıtladı.

2014 yılından beri düzenlediği konferans ve programların engellenmeye çalışıldığını belirten Kuytul, “Ben İslam’ı ve tevhidi anlatıyorum. Allah’tan başka ilah yoktur diyorum, kula kulluk yapmayın diyorum. Bizden değil ama tevhidin bu yorumundan rahatsız oldular” diye konuştu.

“Terör örgütü kurmak ve yönetmek” de dahil farklı suçlardan 21 yıla kadar hapsi istenen Alparslan Kuytul, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından “Müslümanlara hayırlı olsun” dediği iddiasına yönelik olarak şunları söyledi:

Tefsir dersi yaparken bu haber bana iletildi. Darbenin kötü ve yanlış olduğunu, hükümetin yanlışları olsa bile asla darbeyle devrilmemesi gerektiğini söyledim. Ardından da ‘Allah şerden hayır yaratır isterse’ sözünden hareketle bunu söyledim.  Olmuşssa Allah Müslümanlara zarar gelmesine izin vermesin, bu darbe hayır yaratsın gibi. Benzer şeyleri darbe gecesi Cumhurbaşkanı da söyledi, ‘Bu bir lütuftur’ dedi. Yani şimdi Cumhurbaşkanı da mı darbeyi destekledi?

Kuytul “Erdoğan’ın kalemi kırılmıştır” sözünün ise siyasi bir analizden ibaret olduğunu söyledi.

22 aylık tutukluluğun ardından yine doğru bildiklerini söylemeye devam edeceğini vurgulayan Kuytul, “Ben hep mazlumların yanında oldum. Bundan sonra da mazlumların yanında olmaya devam edeceğim. 15 Temmuz’dan sonra mazlumları, gidip devletin izin verdiği bankaya para yatıranları, yasal derneğe üye olanları hapse attılar, diğerleri dışarıda. Bunları söylemeye devam edeceğim” diye konuştu.