Kuveytli  İsim İngilizleri Kudüs Konusunda Uyardı

Kuveytli İsim İngilizleri Kudüs Konusunda Uyardı

Kuveytli parlamenter, İngiltere'yi büyükelçiliğini Kudüs'e taşımanın yankıları konusunda uyardı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Tanınmış bir Kuveytli parlamenter, İngiltere'yi İsrail'deki büyükelçiliğini Tel Aviv'den işgal altındaki Kudüs'e taşımanın yansımaları konusunda uyardı.

Kuveyt Ulusal Meclisi (Parlamento) Milletvekili Osama Al-Shaheen, İngiliz "Middle East Eye" web sitesine verdiği röportajda, böyle bir hareketin Birleşik Krallık ile Kuveyt dahil altı Körfez İşbirliği Konseyi ülkesi arasındaki serbest ticaret anlaşmasını bozabileceğini söyledi.

Ülkenin en büyük siyasi bloğu olan İslami Anayasa Hareketi'nin bir temsilcisi olan Al-Shaheen, "Kuveyt parlamentosunun bu adıma Birleşik Krallık ile Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri arasındaki serbest ticaret anlaşmasına karşı oy vererek yanıt verebileceğine" dikkat çekti.

İngiltere ile Körfez ülkeleri arasındaki bu anlaşmanın bu yılın sonuna kadar imzalanması planlanıyor.

Kuveytli milletvekili, İngiltere Başbakanı Liz Terrace'ın ülkesinin büyükelçiliğini işgal altındaki Kudüs'e taşıma niyetine resmi Arap ve İslamcıların zayıf tepkisini kınadı ve burayı "şimdiye kadar hala utangaç ve mütevazı" olarak nitelendirdi.

Geçen ay İngiltere, İsrail Başbakanı Yair Lapid ile Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı görüşmede "Teras"a yaptığı açıklamalarda, Krallığın İsrail'deki büyükelçiliğini Tel Aviv'den işgal altındaki Kudüs'e taşımaya yönelik çalışmasını açıkladı.

Trass, İngiltere'nin dışişleri bakanı olarak görev yaptığı geçen Ağustos ayında büyükelçiliğin taşınması üzerinde çalışmaya söz vermişti.