Kur'an-ı Kerim Ukrayna diline tercüme edildi

Kur'an-ı Kerim Ukrayna diline tercüme edildi

Kur'an-ı Kerim'in Uktrayna dilindeki ilk tercümesi önümüzdeki günlerde yayımlanacak. Kırımoğlu, bunun büyük bir gelişme olduğunu söyledi

Kırım Tatar Milli Meclisi onursal başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kur’an-ı Kerim’in Ukrayna diline tercüme edilmesinin ülke için olağanüstü bir öneme sahip olduğunu söyledi. Ülkede faaliyet gösteren Osnovi isimli yayınevi, araştırmacı Michael Yakubovich’in hazırladığı Kur’an mealini önümüzdeki günlerde yayılayacak.

Kırımoğlu, hazırlanan çalışma için “Bu meal Ukrayna toplumuna Müslümanların değerlerinin ve hayat ilkelerinin daha iyi anlaşılmasına yardımcı olacaktır. Ukrayna vatandaşlarının yaklaşık 500 bini Müslümandır” ifadelerini kullandı.

Mustafa Cemil Kırımoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kırım’ın öz sahibi olan Kırım Tatarları Ukrayna halkının özel parçasıdır ve biz bu memleketin kültürel ve manevi zenginliğine kendi değerlerimizle katkıda bulunuyoruz. Ukrayna'da İslam’ın tarihi öncelikle Kırım Tatar Müslümanlarının tarihi ile alakalıdır. Kur'an-ı Kerim’in Ukrayna diline çevirisi bizim bu toplumun başka kesimlerine daha da yaklaşmamızı sağlayacaktır.”

Kur'an-ı Kerim’i Ukrayna diline çevirmek için ilk girişimler 17’nci yüzyılda yapılmıştı. Michael Yakubovich tercümeye 2007 yılında başlamıştı.