Kudüs’te Siyonist Askerlere Operasyon 4 Asker Yaralandı

Kudüs’te Siyonist Askerlere Operasyon 4 Asker Yaralandı

Siyonist medya kaynakları, işgal altındaki Kudüs’ün Cebelu’l-Mukebber Mahallesinde işgal askerlerine yapılan silahlı saldırıda 4 askerin yaralandığını belirttiler.

Haberi veren Siyonistlerin ünlü gazetelerinden Yediot Aharanoot internet sitesinde verdiği haberde, Filistinli direnişçilerin kullandığı bir araçtan İsrail askerlerine ateş açıldığını ve molotof atıldığını, saldırıdan sonra Filistinlilerin kaçmayı başardıklarını yazdı. 

Haberde saldırıya uğrayan askerlerden birinin orta, diğer üçünün ise hafif yaralandığı belirtildi.

Siyonist işgal güçlerinin Mescidi Aksa’ya baskın düzenleyip kirletmeleri, cemaatin üzerine yangın ve gaz bombaları atıp yaralanmalara ve yangın çıkmasına sebep olmaları ve Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı direniş gösterenleri tutuklamaları; buna mukabil yerleşimcilerin Aksa’ya baskın düzenleyip kirletmelerine fırsat vermesi Kudüs halkını patlama noktasına getirdi.

Birkaç haftadır Mescidi Aksa’yı zaman açısından bölen işgal rejimi şimdi de burayı mekân açısından bölmeyi deniyor. Filistinliler her yerde işgalciyi protesto ederken, İslam ülkelerinin yönetimlerinden ise ciddi bir ses çıkmıyor.

 

 

 

Kaynak : Filistin Enformasyon Merkezi