Kudüs Zaferini Sahiplenmeye Çalışan Arap Liderlere Tepki

Kudüs Zaferini Sahiplenmeye Çalışan Arap Liderlere Tepki

Şeyh İkrime Sabri’den Kudüs Zaferini Sahiplenmeye Çalışan Arap Liderlere Tepki

Mescidi Aksa hatibi Şeyh İkrime Sabri, Mescidi Aksa’nın kapılarını açtırarak zafer kazananların genelde Filistin halkı ve özelde ise Kudüs halkı olduğunu söyledi.
Kudüs halkının iki haftalık direnişinde ciddi bir adım atmadıkları halde, Kudüs halkının Siyonist rejimi elektronik kapıların yanında bariyerleri de kaldırmaya zorlayıp zafer kazanmasından sonra bunu sahiplenmeye çalışan bazı Arap liderlere sert tepki gösteren Şeyh Sabri, “Zaferden sonra bazılarının kalkıp bunu sahiplenmesi gerçek tuhaf. Halbuki bu zaferi kazanan Filistin halkıdır. Bunu dayanışma içine giren, kenetlenen, omuz omuza veren, dini otoritelerin çağrılarına cevap vererek Kudüs ve Mescidi Aksa’ya yönelik sorumluluklarını yerine getiren Kudüs halkı yaptı” dedi.
Kudüs’ün önde gelen dini otoritelerinden biri olan ve aynı zamanda 1997’den beri Filistin’deki Yüksek İslami Heyet Başkanı olan Şeyh İkrime Sabri yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamada, Filistin’in her tarafından gelen ve yüz bini aşan insan kitlesinin elektronik kapılarının sökülmesi, bariyerlerin kaldırılması ve kameraların kaldırılması yönündeki hedeflerini gerçekleştirdiğini hatırlattı.