Nureddin Şirin

Nureddin Şirin

Kudüs Ey Kudüs; Ey Yiğitlerin Sevdası Olan Sevgili

Yüzyıllar boyu Kudüs"ü ele geçirmenin hesabını yapan Siyonistler dini bayramlarında bir araya gelip ayrılırlarken birbirlerine "bir daha ki sefere Kudüs"te buluşmak üzere" derlerdi"

Batı emperyalistleri iç hainlerle işbirliği yapıp İslam"ın ve Ümmetin kalesi Osmanlı imparatorluğunu yıktıkları ve göğsünü Filistin"e siper edinen Sultan Abdulhamid engelini ortadan kaldırdıklarında, Siyonistlerin Kudüs"e giden yolu da açılmış oldu"

Allah"ın mübarek ve mukaddes kıldığı Filistin topraklarına gasıp Siyonist rejim bir kanser tümöru olarak yerleştirilince, İslam ümmetinin en acılı günleri başlamış, 60 yılı aşkın süren işgal boyunca on binlerce Filistinli kardeşimiz şehid edilmiş, milyonlarca Filistinli kardeşimiz de yurtlarından çıkartılmıştı"

1969 savaşında Kudüs"ü işgal eden Siyonistler bu azgınlıklarının ardından ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa"yı 40 yıl öncesinde ateşe vermişlerdi"

60 yıldır yanan, 60 yıldır ağlayan, 60 yıldır acı çeken Filistin tüm bu makus tarihine karşın özgürlüğüne her zamankinden daha çok yakınlaştı. "Büyük İsrail Devleti"ni kurma planıyla işgal, saldırı ve katliamlarını sürdüren Siyonistler bugün Lübnan ve Gazze"de aldıkları ağır yenilgilerle yok oluşun sınırına doğru hızlıca yaklaşmış oldu. Artık Siyonistlerin kendileri bile "İsrail" adlı bu gayri meşru rejimin geleceğinin olmadığını itiraf etmeye başladı"

Bin geceden daha hayırlı Kadir gecesinde nazil olan hayatımızın rehberi Kur"an-ı Kerim İsra süresinde bu Siyonistlerin son bir bozgunla ortadan kalkacağını beyan ederken Hz. Resul-i Ekrem (s.a.v) de Müslümanlarla Yahudiler arasında çıkacak bir savaşta Yahudilerin taşlar ve ağaçlar arkasına gizleneceklerini, ancak İslam Ümmeti"nin erleri karşısında büyük bir hezimetle yenilgiye uğrayacaklarını müjdeliyor"

Bu akibetlerinin farkında olan Siyonistler her geçen zaman daha da azgınlaşarak Filistin"e, Lübnan"a, İran"a savaş tehditleri yağdırıyor. Bir taraftan, Hizbullah ve Hamas"ın yeniden silahlanmasından, İran"ın nükleer enerji programının atom bombası üreterek bunu İsrail"e karşı kullanacağı gerekçesine kadar kendisine saldırı gerekçesi üreten Siyonistler, diğer taraftan da Kudüs"ü bütünüyle Yahudileştirmek ve Mescid-i Aksa"yı yıkarak yerine "Süleyman Mabedi" adı altında Siyonist bir yapı kurmak için kazı ve yıkım çalışmalarını hızlıca sürdürüyor.

Bizler İslam Ümmeti olarak, uluslar arası emperyalizmin sınırsız desteğini arkasına alan Siyonistlerin bu azgınca saldırganlığı karşısında elbette ki seyirci ve tepkisiz kalacak değiliz.

Hizbullah"a ve Hamas"a saldırmayı planlayan Siyonistlere "Hepimiz Hizbullah"ız, Hepimiz Hamas"ız" diyoruz. İran"a saldırmayı planlayan Siyonistlere "Ümmet İran"ın yanındadır" diyoruz. Mescid-i Aksa"yı yıkmayı planlayan Siyonistlere "dünyada tek bir Müslüman kalıncaya kadar Mescid-i Aksa"yı canımızla kanımızla koruyacak ve savunacağız" diye haykırıyoruz"

Rahmetli İmam Humeyni tarafından mübarek Ramazan ayının son cuması olarak ilan edilen Dünya Kudüs Günü, bu bilinç ve sorumluluğumuzun kristalize olmuş bir simgesi durumunda"

Elhamdülillah, Kudüs bilinci yeryüzünde her geçen zaman bir okyanus gibi dalgalanmakta, Kudüs sevdalıları, Kudüs Günü'nde milyon milyon akmaktadır..

Bu yıl ülkemizde de biiznillah bir "Kudüs Günü" kasırgası esecek, bir şehirden diğer bir şehire "Kudüs feryadları" arşa yükselecektir...

Kudüs için hep birlikte meydanlarda ve salonlarda olacak, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, Aksa'ya ellerimizi uzatacağız...

Gazze'ye, direnişe, şehidlerimize selam duracağız.

Kudüs bizim sevdamız, aşkımız"

Kudüs bizim onurumuz tacımız"

Kudüs bizim bayrağımız, canımız"

Kudüs bizim vahdet ve direniş andımızdır"

Kudüs, uğrunda hiçbir şeyimizi feda etmekten çekinmeyeceğiz aziz bir kutsalımızdır"

Kudüs, İslam ümmetinin evrensel özgürlük ve kurtuluşuna açılan tek kapıdır"

Kudüs, ümmet olmamızın, kardeş olmamızın, özgür ve onurluca yaşamamızın membaıdır"

Kudüs, Allah ve Resulü ile, tarihimiz ve şehidlerimiz ile ahd-u misakımızdır"

Kudüs, ecdamımıza saygımızın, kutlu mirasa sadakatımızın, İslami direniş yoluna bağlılığımızın şiarıdır"

Kudüs ey Kudüs!

Ey aşıkların kalbini yakan sevgili,

Ey taliplerin menzili olan sevgili,

Ey yiğitlerin sevdası olan sevgili,

Ey hüzünlerin mihrabı olan sevgili

Günlerden Kudüs, senin günün, Aksa"nın günü"

Günlerden Kudüs, kerem ve şeref sahibi dostlarının günü"

Günlerden Kudüs, vahdet ve direnişin günü"

Günlerden Kudüs, özgür ve aydınlık günlerin bir kutlu sabahında buluşmanın müjde günü"

Günlerden Kudüs, ayağa kalkıp haykırmanın zamanı"

Günlerden Kudüs, cihad ve şehadet türkülerini yakmanın zamanı"

Günlerden Kudüs, firkat ve hicranın acısını sarıp vuslata ermenin zamanı"

Günlerden Kudüs,

İşte bedenim, yüreğim ve bileğim

Sunuyorum sana,

Selam ey Kudüs"

Kudüs'ün özgür ve aydınlık şafağında buluşmak üzere...

Velfecr

Bu yazı toplam 4761 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar