Körfez İşbirliği Konseyi İran'a Açık Bir Mesaj  Verdi

Körfez İşbirliği Konseyi İran'a Açık Bir Mesaj Verdi

Körfez İşbirliği Konseyi İran'a açık bir mesaj verdi: "Dorra" sahasının tamamı yalnızca Suudi Arabistan ve Kuveyt'in ortak mülkiyetindedir

Perşembe günü, Körfez İşbirliği Konseyi Bakanlar Konseyi, Körfez Denizi'ndeki batık bölgenin doğu sınırındaki tartışmalı Dorra petrol sahası üzerinde "yalnızca Suudi Arabistan ve Kuveyt'in hakkı olduğunu" doğruladı.

Bu, Suudi Arabistan, BAE, Katar, Kuveyt, Bahreyn ve Umman Sultanlığı'nın yer aldığı Riyad'daki İşbirliği Konseyi Genel Sekreterliği'nde yapılan toplantının ardından konsey tarafından yapılan bir açıklamada geldi.

Gaz sahası 1967 yılında Körfez sularında keşfedilmiş ve sahanın Kuveyt'te bulunan kısmının “Al-Durra” olarak adlandırılması ve İran ile Kuveyt arasında uzun süre tartışmaların konusu olmuştur. İran tarafında yer alan kısmı ise “Arş”tır.

Bakanlar Konseyi, Hac sezonunun başarısını övdü ve Suudi Arabistan'ın "ülkelerin ve kuruluşların su sorunlarını kapsamlı bir şekilde ele alma çabalarını geliştirmeyi ve entegre etmeyi amaçlayan, Riyad merkezli küresel bir su organizasyonu" kurulduğuna dair yakın zamanda yaptığı duyuruyu memnuniyetle karşıladı.

Bakanlar Konseyi, Suudi Arabistan'ın, Filistin Devleti'ne yerleşik olmayan olağanüstü ve tam yetkili bir büyükelçi ve Kudüs'te bir başkonsolos atama yönündeki son kararını övdü.

Kaynak: TEVHİDHABER