Körfez İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Görevden Alındı

Körfez İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Görevden Alındı

Suudi Arabistan'ın Okaz gazetesi, Körfez İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Nayef Al-Hajraf'ın görev süresi dolmadan görevinden alınacağını bildirdi.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Gazete, muafiyetin Kuveyt Devleti'nin talebi üzerine geldiğini ve bunun Kuveyt Devleti'nin konumunu koruyarak İşbirliği Konseyi Yüksek Konseyi tarafından Cuma günü yayınlanacak nihai açıklamada yer alacağını bildirdi.

Al-Hajraf'ın 1 Şubat 2020'den bu yana İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri olarak atanması, dolayısıyla muafiyetin, uzatmaya tabi olarak üç yıla uzanan normal süresinin bitiminden önce gelmesi dikkat çekicidir.

Kuveyt gazetesi Al-Jarida, kaynaklarından alıntı yaparak, Kuveyt Devleti'nin, Al-Hajraf'ın görevinden alınmasının ardından Körfez İşbirliği Konseyi Genel Sekreterliği görevini yerine getirmek için bir kişi seçmeye çalıştığını söyledi.

Gazetenin kaynakları, Kuveyt'in İşbirliği Konseyi Genel Sekreterliği görevini sürdüreceğini doğruladı.

İşbirliği Konseyi, Aralık 2019'da Riyad'da düzenlenen 40. oturumunda, ülkesinin kendisini İşbirliği Konseyi'nin altıncı Genel Sekreteri ve ikinci Kuveytli olarak aday göstermesine cevaben El-Hajraf'ı bu göreve atamayı kabul etti.