Kobani'de yaralanan PKK'lılar Türkiye'de yakalandı

Kobani'de yaralanan PKK'lılar Türkiye'de yakalandı

Kobani'de yaralanarak Türkiye'ye getirilenler arasında PKK'nın Diyarbakır ve Hakkari sorumlularının da olduğu bildiriliyor...

Kobani'de IŞİD mensuplarıyla girdikleri çatışmada yaralanan iki PKK üst düzey yöneticisi, Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra ele geçirildi.

Kanal D'nin haberine göre, PKK'nın arananlar listesinde üst sırada yer alan Diyarbakır bölge sorumlusu "Sofi" kod adlı Selahattin Dilek yaralı olarak Türkiye'ye getirildikten sonra Suruç Devlet Hastanesi'nde Özel Harekat timlerinin düzenlediği operasyonla ele geçirildi.

Dilek’in Diyarbakır bölgesinde onlarca saldırıyı yöneterek karakol baskınlarında yer aldığı belirtiliyor. Ayrıca Dilek'in kaçırılan asker ve polisleri sorgulayarak bazılarının ölüm emrini veren isim olduğu öne sürüldü. Dilek'in bilinmeyen bir hastanede tedavi altına alındığı belirtildi.

Öte yandan PKK'nın Hakkari bölge sorumlusu "Rızgar" kod adlı Selman Ateş de yaralı ele geçirildi. Selman Ateş'in 2009 yılından bu yana PKK adına kırsalda silahlı faaliyet gösterdiği belirtildi.