'Koalisyona Katılımı Reddediyoruz'

'Koalisyona Katılımı Reddediyoruz'

Hizbullah, Lübnan'ın İslam ülkelerinin 'terörle mücadele' koalisyonuna katılımına tepki gösterdi.

Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, "Bu şüpheli bilgilerle koalisyona katılımı reddediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Lübnan'ın 'terörle mücadelede' ön saflarda olduğu ifade edilen açıklamada, Suudi Arabistan'ın koalisyonu kurmasının arka planı ve hedefleri konusunda derin şüphelere sahip oldukları kaydedildi.

"Lübnanlıların haberi olmadan Lübnan'ın koalisyonun bir parçası olduğunu Suudi Arabistan'ın açıklamasından öğrenince çok şaşırdık" denilen açıklamada, söz konusu açıklamanın "anayasa ve kanunları ihlal" olduğu değerlendirmesi yapıldı.

Açıklamada ayrıca, "terör ve aşırılık düşüncesini desteklediği" belirtilen Suudi Arabistan'ın 'teröre' karşı koalisyon liderliğine ne derece ehil olduğu sorusu soruldu.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da önceki gün 34 İslam ülkesinin teröre karşı koalisyon oluşturduğu bildirilmiş, bu ülkeler, Suudi Arabistan, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Pakistan, Bahreyn, Bangladeş, Benin, Türkiye, Çad, Togo, Tunus, Cibuti, Senegal, Sudan, Sierra Leone, Somali, Gabon, Gine, Filistin, Komor Adaları, Katar, Fildişi Sahili, Kuveyt, Lübnan, Libya, Maldivler Cumhuriyeti, Mali, Malezya, Mısır, Fas, Moritanya, Nijer, Nijerya ve Yemen olarak sıralanmıştı.