Kış geri geliyor!

Kış geri geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, mart ayıyla birlikte ülke genelinin Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava kütlelerinin etkisinde kalmaya devam edeceğini duyurdu.

Hava sıcaklıkları, gelecek haftadan itibaren serin ve yağışlı hava ile 4 ila 8 derece azalacak.

 

Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusu dışında kalan yurt genelinde bugün yağış bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Yarın Trakya ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ve Artvin dışında kalan yurt genelinde yağış bekleniyor.

Marmara’yı sağanak bekliyor

Türkiye, pazartesi günü yurdu etkileyen yağışlı havaya ilave olarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın da etkisine girecek. Bütün yurtta yağış beklenirken, yağışların Marmara’nın kuzey ve doğusu ile Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’nun güneyinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak; Trakya, Marmara’nın güneyi, BatıKaradeniz’in iç kesimleri, İç Ege, Göller bölgesi, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı, hafta sonunda kuzeybatı kesimlerden başlayarak mevsim normallerinin altında seyredecek.