Kırım Yahudileri yaptırımların kaldırılmasını istedi

Kırım Yahudileri yaptırımların kaldırılmasını istedi

Kırım'daki Yahudi örgütleri, büyük ülkelere ve uluslararası kuruluşlara bir mektup göndererek Rusya'ya yönelik yaptırımların kaldırılmasını istedi

Kırım ve Sivastopol Yahudi örgütleri ortak bir açıklama yaparak Kırım’ın Rusya’ya katılımının Rus entrikaları sonucu değil, 2014 yılının Şubat ayında Kiev Meydanı’ndaki uygulamalar sebebiyle olduğunu savundular.
Yahudi örgüt temsilcileri ABD, Avrupa, Kuzey Amerika ve Latin Amerika’daki Yahudi örgütlerinin liderlerine, İsrail ve Dünya Siyonist Kongresi liderlerine, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği’ne “Kırım'daki durum hakkında gerçeği bildirmek” amacıyla bir mektup gönderdi.
Mektupta Rusya ve Kırım’a karşı uluslararası yaptırımların kaldırılmasının teşvik edilmesi istendi.
Federal Yahudi Milli Kültür Özerkliği Teşkilatı Başkanı Vladimir Sternfeld mektup hakkında şu ifadeleri kullandı:
"Bizim dünyadaki dostlarımız bu bildiriyi dikkate alır diye umut ediyoruz. Çünkü yaptırımlar sadece Rusya ve Kırım'a değil, aynı zamanda dünyada herkese zarar veriyor. Bu yaptırımlar en sonunda savaşa da götürebilir. Ukrayna'da bugün neler olduğunu anlamak da çok önemlidir. Avrupa'da büyüyen anti-semitizm olayı ile karşı karşıyayız. Bunlara ilgisiz kalamayız.
Kızıl Ordu'nun Avrupa'yı faşizmden kurtarmadaki rolünü göz ardı etmek mümkün değildir. Kızıl Ordu’nun Avrupa'daki Yahudileri imhadan kurtardığı gerçeğini göz ardı etmek gerçek bir günahtır. Bu bildirimizin dünyada ses getirmesini ve bizimle işbirliği yapılmasını umuyoruz.”