"Kemal Derviş CHP'ye Gelecek"-VİDEO

"Kemal Derviş CHP'ye Gelecek"-VİDEO

%100 Siyaset programında Salih Tuna'dan flaş bir iddia geldi. Buna göre, Kemal Derviş CHP'nin en çok görünen yüzlerinden biri haline gelecek.

A Haber'de yayınlanan, Sevilay Yükselir'in sunduğu %100 Siyaset programında öğrenci evleri tartışması ve CHP'deki karışıklıklar masaya yatırıldı. 

Programda, Salih Tuna; öğrenci evleri konusunda tartışılırken kiracı öğrenciyle öğrenci evi ayrımının yapılması gerektiğini belirtti. 

Salih Tuna şöyle konuştu: 

Kiracı öğrenciyle, öğrenci evi arasında fark var. Halk arasında apartların da ayrımı yapılmıyor, onlara da "öğrenci evi deniliyor". 

Konut dokunulmazlığı, özel hayatın mahremiyeti gibi şeyler tartışılamaz. 

Özel yurtları devlet denetlemek zorunda. Denetlemiyorsa vatandaşına hesap vermek durumunda. 


Kezban Hatemi ise tartışmanın başka yerlere çekilmek istendiğini belirterek, mahkeme kararı olmaksızın kimsenin evine müdahale edilemeyeceğinin zaten bilindiğini söyledi. 

Hatemi şöyle konuştu: 

Mahkemet kararı olmadan kimsenin evine girilemez. Dolayısıyla bireysel tercihler değildir burada söz konusu. İşi başka yerlere çekmenin hiçbir anlamı yok. 

"KEMAL DERVİŞ CHP'DE AKTİF ROL ALACAK"

CHP'deki iç çekişmelerin de ele alındığı programda, Salih Tuna Kemal Derviş'in artık CHP'de aktif rol alacağını iddia etti. 

"MUSTAFA SARIGÜL KILIÇDAROĞLU'NU BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI GİBİ TAKDİM ETTİ"

Tuna, Sarıgül'ün CHP'ye katıldığı töreni ilginç bir şekil tasvir etti. 

İşte Salih Tuna'nın o tasviri: 

Ankara'daki o fotoğraf çok ilginçti. Müthiş bir fotoğraf o, tekrar tekrar izlenecek lezzette birşey. Kılıçdaroğlu'yla Sarıgül'ün el ele platforma gelmesi. Bakın fotoğrafı anlatayım. 

Sarıgül Kılıçdaroğlu'nun elini havaya kaldırır. Başparmağını tutar, eli daha yukarıdadır. Sonra izleyicilere dönerler, tam profildendir. Ceketinin düğmesini açar Sarıgül. Kılıçdaroğlu göz ucuyla onu süzer. Ondan sonra güvercin uçurmaya başlarlar. Önce lider çok tuhaf bir şekilde güvercini uçurur, sonra güvercin uçuyor mu diye, aman başımıza da pisletmesin dercesine bir bakar Kılıçdaroğlu. 

Ondan sonra Mustafa Sarıgül büyük bir coşkuyla beyaz güvercini uçurur. İkisi de semaya bakar, istikbal göklerdedir diyen Mustafa Kemal gibidir Sarıgül. 

Dersiniz ki, kim kimi takdim ediyor? Oysa dışarıdan gelen, Türkiye'yi bilmeyen bir yabancı şunu diyecektir size: Herhalde Ankara'da ya da İstanbul'da bir semtte Sayın Mustafa Sarıgül belediye başkan adayı seçiyor. Gürsel Tekin orada bulunmamakla imajını düzeltti.