Kayıp Hacılar Cezaevinde Olabilir

Kayıp Hacılar Cezaevinde Olabilir

İran Sağlık Bakanı Seyyid Hasan Haşimi, Mina faciasında kaç hacının hayatını kaybettiğiyle ilgili net sayının tüm hacıların Arabistan'dan dönmesiyle anlaşılabileceğini açıkladı.

İran Sağlık Bakanı Seyyid Hasan Haşimi, "Vefat kelimesi ancak naaşı ülkeye dönen kişiler için kullanılabilir. Çünkü kayıp hacıların bir bölümü Arabistan'da cezaevinde olabilir" dedi. 

Tesnim Haber Ajansı'nın haberine göre İran Sağlık Bakanı Seyyid Hasan Haşimi, Mina faciasında ölenlerin sayısı konusunda da şunları söyledi: "Devrim Lideri'nin Arabistan'daki temsilciliğinin halkla ilişkiler biriminden ve Hac Kurumu'ndan yapılan açıklamada şu ana kadar ölen İranlı hacıların sayısı 465 olarak duyuruldu. Fakat net sayıyı, hayatını kaybedenlerin naaşları İran'a tamamen teslim edildiğinde bilebileceğiz."

 

İran Sağlık Bakanı Haşimi, vize alıp Arabistan topraklarına giriş yapan İranlı hacıların tamamı İran'a dönene dek cenazeleri teslim alınmayan ve hayatta olan hacılar için "kayıp" ifadesini kullanacaklarını söyledi. Haşimi şu ana kadar 300 naaşın ülkeye giriş yaptığını belirtti. Hayatını kaybettiği bildirilip İran'a gelmeyen cenazelerin ise henüz incelemenin yapılmadığı morglarda aranacağını kaydetti.

 

Sağlık Bakanı Seyyid Hasan Haşimi, kayıpların bir bölümünün Arabistan cezaevlerinde tutuklar arasında olma ihtimalinin bulunduğunu ya da hastanelerde olabileceklerini iddia etti. Haşimi, böyle düşünmelerine Suudi yetkililerin hiçbir bilgi vermemesinin neden olduğunu söyledi.

 

Kayıp gözüken hacıların bir kısmının tutuklandığı duyumları alınıyor.

KAYNAK: HABERDAR