Katar, Türkiye ve ABD ile Ortak Tatbikata Hazırlanıyor

Katar, Türkiye ve ABD ile Ortak Tatbikata Hazırlanıyor

Katar’ın Türkiye ve Amerika ile birlikte ortak askeri tatbikat düzenlemek için hazırlık yaptığı bildirildi.

Rusya el-Youm’un haberine göre Katar Savunma Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiye, ülkesinin Türkiye ve Amerika ile birlikte yapacağı ortak askeri tatbikat için ön hazırlıklara başladığını açıkladı.

Katar Savunma Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiye, “Amerika ve Katar ilişkileri eskiye dayalıdır, bu iki ülke birbiriyle müttefik olarak hareket ediyor. Katar’a abluka uygulayan ülkeler, bir anda binlerce vatandaşının Katar’da yaşadığını fark etti. Biz dost ve kardeş ülkelere abluka uygulayan ülkelerin bahanelerini açıkladık. Biz, abluka uygulanacağını öngörmüyorduk; çünkü Katar’ı kuşatma kararı ani bir şekilde alındı” dedi.

Katar Savunma Bakanı ayrıca, Arap ülkelerinin abluka uygulamaya başlamasından sonra İran’ın hava sahasını kendilerine açtığını belirterek İran hava sahasının Katar’ın tek soluk borusu olduğunu söyledi.

Öte yandan Katar’ın Moskova Büyükelçisi Fahad bin Muhammed el-Atiye, Suriye sorununun çözümü konusunda Astana’da yürütülen çabaları desteklediklerini söyledi.

Katar’ın Rusya Büyükelçisi Atiye, Körfez ülkeleri ile yaşanan krize de değinerek “Eğer Körfez krizi dostça çözümlenmezse tüm yasal yöntemlere başvururuz” dedi.

YDH